Dubbelweekend voor Smashing 1

Een dubbelweekend stond op de planning voor de spelers van Smashing 1. Twee uitwedstrijden tegen de concurrenten. Met, van tevoren al bekend, een flink gehavend team met wat zieken en achteraf helaas wat ook geblesseerden stonden we voor een flinke opgave dit weekend. Onze good old vertrouwde Denise Hall was er dit weekend zelfs helemaal niet bij. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Barendrecht op de planning en zondag de uitwedstrijd tegen Roosterse.

TFS Barendrecht 1 – Smashing 1

Zaterdag dus de uitwedstrijd tegen Barendrecht. Zoals vanzelfsprekend gingen beide dubbels de baan op. De heren hebben een zwaar bevochten wedstrijd uiteindelijk om weten te zetten in winst. De eerste set ging met 21-10 naar de tegenstanders toe. Set twee en drie gingen met goed spel en wat aanpassingen in de tactiek verdienstelijk naar de heren van Smashing.

De dames wonnen de eerste set vrij gemakkelijk. Helaas konden de dames deze lijn niet doorzetten is set twee en drie en verloren helaas deze partij. De punten van de dubbels waren gedeeld en het stond 1-1.

De enkels gingen nu de baan op. De enkels van Yannic en Brandon werden helaas in niet al te goed spel beide in twee sets verloren. Maureen wist er nog een driesetter uit te slepen, maar dit mocht ook niet baten helaas.

Omdat Denise ziek thuis lag kwam onze Eveline uit team twee mee afgereisd naar Barendrecht om daar haar beste beentje voor te zetten en te knokken voor een puntje. Dat laatste is helaas niet gelukt, maar ze heeft laten zien dat ze wel degelijk goed kan badmintonnen en heeft haar beste beentje voor gezet. Tussenstand was nu helaas wel 5-1 in het voordeel van Barendrecht.

De laatste twee partijen gingen de baan op. De mixen. Roy en Milou hebben deze wedstrijd zonder al te veel in gevaar gekomen te zijn met winst naar zich toe weten te trekken. De andere mix van Brandon en Ella was een iets zwaardere taak, maar ook deze is na drie sets met winst naar Smashing gegaan.

Eindstand is helaas blijven steken op een 3-5 nederlaag.

Na wat overheerlijke hapjes, en voor de teams die ons kennen lusten we die maar al te graag (vooral Denise, maar die was er helaas niet bij), waarvan niet vergeten mag worden dat dit toch een van de betere hapjes waren die we tot nu toe hebben gehad als team, hebben we onze weg terug naar huis vervolgd en konden we ons klaar gaan maken voor de wedstrijd tegen het Limburgse Roosterse

Roosterse 1 – Smashing 1

Een nieuwe dag met nieuwe kansen! Afreizende naar Limburg voor de wedstrijd tegen Roosterse 1.

Opnieuw een zware opgave voor de boeg, maar zoals gewoonlijk zijn we met onze vechtlust en positief naar deze wedstrijd gekomen om zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen.

De dubbels gingen weer beide de baan op. De damesdubbel werd in een iets ander formatie gespeeld die jullie normaal van ons gewend zijn. Maureen stond ditmaal langs Ella in plaats van Milou.

Beginnen bij de damesdubbel met goed spel her en der, maar helaas toch net aan het kortste eind trekkende werd deze met de standen 18-21 en 17-21 net verloren. De heren daarentegen zaten goed in het spel en hebben een zeer vermakelijke dubbel neergezet voor het publiek die in de Albertzaal aanwezig was. Deze werd ook in 3 sets gewonnen met 21-19/18-21/21-19. Beide dubbels waren ook nu weer gedeeld en het stond dus 1-1.

De enkels gingen nu de baan op Brandon en Yannic verloren beide enkels. De dames enkel van Maureen werd gewonnen. De eerste set zat ze nog niet in haar spel en werd nipt met 22-24 verloren. Set twee en drie zat e volledig in haar spel en is geen één moment in gevaar gekomen. Deze sets werden beide met 21-13 gewonnen.

De ander damesenkel werd door invalster Kim Fleuren gespeeld. Haar debuut in de eredivisie en wat stond ze goed te spelen zeg. Complimenten vanuit de trainer en het team. Helaas werd deze wedstrijd met een verschrikkelijke wending verloren. Kim heeft deze wedstrijd helaas vanwege een blessure op moeten geven, maar het spel wat ze heeft laten zien mag ze zeer trots op zijn. Tegen iemand die nog geen enkel verloren heeft in de eredivisie heeft ze haar mannetje gestaan en gevochten voor elk punt. Vanuit het team, beterschap!

Tussenstand was op dit moment 2-4 met nog beide mixen te gaan. Beide mixen gingen de baan op. De mix van Brandon en Ella werd deze keer helaas net aan verloren tegen respectievelijk Nico en Birthe. Roy en Milou hebben de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken onder echt in gevaar te komen. Met de standen 21-12 en 21-18 ging de winst dus naar Smashing toe.

Eindstand: 3-5 nederlaag

We kijken met gemengde gevoelens terug naar dit weekend. Nu is het zaak om allemaal goed te herstellen en ons beste beentje voor te zetten de aankomende weken.

Smashing 1