Badminton & Bier: overwinningsweekend voor ons mannenteam

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 12:59

Afgelopen weekend was het tijd voor een thuiswedstrijd. Een thuiswedstrijd tegen een (van de vele) tegenstanders die niet alleen onze passie voor Badminton delen, maar ook onze passie voor bier. Eén van de tegenstanders (van BC Alouette) is zelfs eigenaar van speciaalbierkoning.nl, je weet wel, die winkel met grote etalage voordat je bij Badmintonplanet naar binnen kunt. Nou goed, zo'n kans kan Bas niet voorbij laten gaan zonder iets te bestellen. Dus onze tegenstanders waren keurig op tijd (09:30) voor een kopje koffie en bezorging van een paar mooie biertjes.

 

In de dubbels moesten Jordy en Thomas even in komen en werd het op het eind van de eerste set nog spannend, maar ze hebben het toch in twee sets gewonnen. Bas en Rick daarentegen hadden drie spannende sets nodig, maar hebben toch gewonnen, 2-0 voor ons!

 

Bas had in zijn single een fluitje van een cent in de eerste set, wat onverwacht was, want dit was wel een sterke tegenstander. De twee sets die erop volgen waren dan ook erg spannend, maar niet spannend genoeg om een punt te verliezen.

Jordy en Thomas hadden minder moeite in de singles en hebben allebei een punt meegenomen.

Rick had het lastig in de eerste set, maar door een aantal ontzettend goede tips van de zijlijn (waarvoor dank!) wist hij de tweede set ruim te winnen. Helaas gaven de tegenstanders ook goede tips aan hun teamgenoot, die met een heel spannend einde van de set met 21-23 wist te winnen. Hiermee was het 5-1 voor ons.

 

De laatste twee dubbels waren ook erg verschillend, Bas en Thomas hebben hun dubbel gewonnen zonder veel problemen. Jordy en Rick wilden nog wat meer waar voor hun geld en speelden wederom een spannende driesetter (24-22 en 19-21 in de laatste twee sets) maar verloren deze net.

 

Gelukkig konden we met een eindstand van 6-2 rustig beginnen aan onze tweede passie, namelijk bier. Het traditiegetrouwe biertje onder de douche werd weer genuttigd voordat we naar de kantine zijn gegaan.

 

In de kantine was er ook nog een speciaal(bier) moment, namelijk de eerste publieke proeverij van het eigen gebrouwen bier van Bas en Rick ("Hou op, schei uit" ™ van brouwerij Brick). Na de spetterende opening van deze flessen hebben wij allen kunnen genieten van een heerlijke milky stout, waarmee we weer een geslaagde competitiewedstrijd hebben afgesloten (en daarna nog een biertje hebben gedronken bij de wedstrijd van team 6). Al met al weer een mooi weekend, dank aan alle supporters en tot de volgende!

 

Geschreven door: Thomas Meurs