2dA Smashing 1 vecht om elk puntje tegen koploper Dunlop DKC

Gepubliceerd op 30 januari 2024 om 17:47

De laatste wedstrijd van team 1 vond afgelopen zaterdag plaats thuis in Wijchen tegen de koploper van de eredivisie: Dunlop DKC uit Den Haag. Na het eten van een goed bereide sportmaaltijd met dank aan Lieke en Yannic, was het team klaar om voor de punten te strijden. De line-up zag er iets anders uit dit keer, omdat zowel Rune als Casper in IJsland op toernooi waren en vaste kracht Lieke geblesseerd was. Gelukkig hadden we als vervanging Timo Poos en Sterre Bang in de line-up. 

 

De dubbels gingen van start waarin Sterre en Maureen het opnamen tegen Jaymie Laurens en Alyssa Tirtosentono. De eerste set kwamen de dames er niet zo lekker in, waardoor deze verloren ging met 5-21. De tweede set herstelde de dames en wisten ze bij te blijven, maar verloren met 17-21. In de herendubbel speelden Timo en Yannic tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs, na een hoop goede rally’s ging de wedstrijd toch naar Dunlop DKC met 15-21 en 16-21. 

 

De eerste herensingle kwam hierna op de baan, waarin Teun het opnam tegen Joran Kweekel (Nederlands kampioen 2023). Ondanks goed gevochten te hebben ging de wedstrijd naar Dunlop DKC met 9-21 en 14-21. Maureen speelde op de baan hiernaast tegen Liselotte van Balen en wist het eerste puntje voor 2DA Smashing binnen te halen met 21-15 en 21-13. 

 

De tweede singles volgden waarin Leonie het opnam tegen Jaymie Laurens. Ondanks goed bij te blijven, werd er helaas geen derde set uit de wedstrijd gesleept (17-21, 18-21). Yannic speelde ondertussen tegen Michiel Kruijt. Ondanks dat ook deze wedstrijd gelijk opging met lange rally’s, werd en hier ook hier net geen derde set uit gehaald (17-21, 16-21). Dunlop DKC behaalde hiermee hun 5e punt, waarmee ze dan ook officieel de eerste plek hebben vastgesteld en hun ticket naar de landskampioenfinale hebben gewonnen. 

 

De mixen werden beiden echter nog enorm spannend. Teun en Sterre namen het op tegen Liselotte van Balen en Andy Buijk; waarbij de eerste set verloren ging met 15-21, maar de tweede set vervolgens gewonnen werd met 21-18 en een derde set volgde. De derde set verliep vol spanning maar eindigde helaas net niet met een overwinning voor 2DA Smashing (20-22). In de andere mix speelde Timo en Leonie tegen Joran Kweekel en Alyssa Tirtosentono. In deze mix ging de stand geleidelijk op in allebei de sets, maar trok 2DA Smashing ondanks goed partij te bieden aan het kortste einde met 20-22 en 20-22. 

 

Met een einduitslag van 1-7 werd het seizoen beëindigd. Ondanks de uitslag is er goed gestreden met het team om elk punt eruit te halen, en dat nog wel tegen de koploper. Heel erg bedankt voor alle support dit seizoen en natuurlijk een speciaal bedankje voor alle lijnrechters en opbouwers/opruimers die hebben geholpen!