De club

Topsport

De club heeft een rijke historie op het hoogste niveau van Nederland: de Eredivisie. BC Smashing kwam in het verleden al enkele jaren uit in de Eredivisie en is sinds seizoen 2017/2018 weer structureel actief in de hoogste landelijke competitie.

Sinds seizoen 2020/2021 staat 2dA Smashing 1 onder leiding van trainer/coach Ben Maes. De selectie van seizoen 2022/2023 bestaat uit: 

  • Heren: Yannic Smeets, Teun Gootzen en Brandon Bessem
  • Dames: Leonie Rovers, Lieke Maes, Ella Peters en Maureen Zewald

Senioren

De overige seniorenteams hebben de aansluiting met het eerste team gevonden, waardoor de club landelijk vertegenwoordigd is in de eerste tot en met vijfde divisie. Dit is een goede stimulans voor onze talentvolle jeugd en competitiespelers, doordat er diverse doorgroeimogelijkheden aanwezig zijn. De doelstelling van de vereniging is om op deze niveaus te blijven presteren, maar ook om in de toekomst meer teams deel te laten nemen aan de competitie. 


Jeugd

Voor onze jeugd staat het spelplezier voorop. De eerste ervaringen met de sport bestaan uit verschillende spelvormen met racket en shuttle. Vervolgens worden de technische vaardigheden verder uitgebreid. Er wordt op diverse avonden getraind in verschillende trainingsgroepen. Voor kinderen is het omgaan met winnen en het verwerken van teleurstelling een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. In de competitie en op toernooien spelen ze tegen clubgenoten of leeftijdsgenoten van andere (regionale) verenigingen.


Recreanten

De vereniging telt zo’n 50 recreanten en er spelen regelmatig competitiespelers mee op de vrije speelavonden. Het niveau is daardoor zeer divers. Ook recreanten kunnen trainingen volgen, waar je je voor kan opgeven. Daarnaast is het mogelijk om aan te melden voor een van de recreantencompetities. Door het jaar heen worden er diverse activiteiten en toernooien georganiseerd voor de recreanten, zoals het eindejaarstoernooi. Er is ook voldoende tijd om na het sporten gezellig een consumptie te nuttigen aan de bar.


Bestuur en commissies

Als vereniging zijn we constant in beweging. Het bestuur heeft als taak om het beleid van de club te maken en uit te voeren. Daarnaast stuurt zij de diverse commissies aan om de ambities te kunnen behalen. De commissies houden zich bezig met de dagelijkse zaken voor senioren, jeugd en recreanten, zowel op sportief gebied als op het gebied van gezelligheid. We staan uiteraard open voor initiatief vanuit de leden.