2dA Smashing trapt het nieuwe jaar af en behaalt 1 punt tegen BC Drop shot

Gepubliceerd op 8 januari 2024 om 13:23

Zaterdag zes januari 2024, de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De thuiswedstrijd wist 2dA Smashing 1 punt te behalen. Echter, met de laatste wedstrijden in zicht, aast dropshot op een plek in
play-offs. Dus het beloofde vooraf een pittige wedstrijd te worden.

Onze heren Teun en Yannic mochten meteen in de herendubbel aantreden tegen Nick Fransman en Dicky Palyama. De heren van drop shot zaten meteen goed in de wedstrijd en lieten er geen gras over groeien. In de tweede set kregen Teun en Yannic iets meer grip op het spel van de tegenstanders, maar de achterstand was te groot om tot een setwinst over te gaan. Nick en Dicky wonnen de wedstrijd met 13-21 / 18-21.  


Maureen en Lieke namen het op tegen Iris van Leijsen en Kelly van Buiten. Dit werd een mooie pot die in beide sets tot de 11 gelijk op ging. Daarna slopen er wat foutjes in bij Maureen en Lieke waar Iris en Kelly wel slagvastheid toonde. De winst ging naar drop shot 14-21/16-21. Tussenstand 0-2.

 

Rune speelde de tweede herensingel tegen Lars Kros. Een snel weerzien voor beide heren. Iets minder dan twee weken geleden kwamen zij elkaar namelijk tegen in de halve finale van het Schijndel toernooi. Waar Lars op Schijndel toernooi nog in drie sets aan het langste eind trok, was vandaag Rune de winnaar van het duel. Hij liet goed spel zien en speelde bekeken, het eerste winstpuntje voor 2dA Smashing was een feit 21-19/21-15.

 

Leonie speelde haar singel tegen Natalia Perminova. Natalia heeft een verdienstelijk badmintonverleden, met onder andere een bronze medaille op de European Junior Championchips op zak. Ze heeft haar racket wel in 2023 een tijd aan de kant moeten leggen voor de geboorte van haar zoontje. Natalia speelde krachtig en liet weinig tot geen ruimte over voor Leonie om tot een goede tactiek te komen. Er zijn mooie rally’s gespeeld, die helaas veelal in het voordeel van Natalia vielen. De winst ging met 6-21/7-21 naar drop shot. Tussenstand 1-3.

 

Casper heeft gestreden voor wat hij waard was tegen Nick. Casper moest vooral in de eerste set even inkomen, maar daarna zijn leuke rally’s gespeeld. Nick oogde fit, maakte weinig eigen fouten en wist vooral dankzij zijn scherpe netspel de winst af te dwingen 3-21/5-21.

Maureen speelde tegen Novi Wieland. De shuttles kwamen wat zenuwachtiger van Novi’s racket af dan normaal dus we hoopten dat Maureen hier gebruik van kon maken. Het werd een zwaarbevochten wedstrijd die gelijk op ging waarbij Novi op het eind toch de winst naar zich toe wist te trekken 17-21/18-21. Tussenstand 1-5.

 

Beide mixen werden gewonnen door de tegenstanders. Yannic en Leonie speelde te wisselvallig om echt tegenstand te bieden tegen Lars en Kelly (12-21/14-21).Teun en Lieke verloren ook in twee sets tegen Dicky en Iris (13-21/12-21). Eindstand 1-7.

De volgende wedstrijd is zaterdag 13 januari 19:00 tegen Paul Knip Keukens Roosterse BV. Thuis in ’t Achterom.
Na de wedstrijd (+/- 21:30) organiseert Smashing een nieuwjaarsborrel om te proosten op het nieuwe jaar. Het belooft een avond vol spannende wedstrijden en een hoop gezelligheid te worden. Iedereen is welkom om te komen supporteren en natuurlijk een drankje te doen. (aanmelden is niet nodig)

Tot volgende week?!

 

Geschreven door: Lieke Maes