Smashing speelt gelijk tegen AMOR in eerste wedstrijd van 2022

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 15:36

Na twee weken rust dankzij de kerstvakantie was het weer tijd voor Smashing 1 om aan te treden in de Eredivisie. Deze keer stond degradatie concurrent AMOR uit Groningen op het programma. Vanwege de huidige coronamaatregelen was er ook in Groningen geen publiek welkom, maar de fanatieke supporters wisten ons toch te volgen via de aanwezige livestream.

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel. De dames, Ella en Lieke, van Smashing bleken beduidend sterker en wisten daarmee het eerste punt in twee sets veilig te stellen.

De heren hadden het daarentegen moeilijker. Hier speelde Teun met de inmiddels ervaren invaller Timo. Zij wisten in de eerste set goed weerstand te bieden maar deze werd helaas net verloren. In de tweede set bleek het duo van AMOR te sterk en werd de tussenstand 1-1.

In de vrouwensingle die hierop volgde mocht invalster Eveline voor Smashing aantreden. Na een wat mindere start knokte Eveline zich terug in de eerste set en wist het nog spannend te maken. Helaas werd deze nipt verloren in de verlenging. De tweede set begon ook lastig en deze achterstand wist ze helaas niet meer goed te maken. Smashing keek nu tegen een 1-2 achterstand aan.

Op de baan daarnaast mocht Timo weer aan de bak in de eerste mannensingle. De eerste set ging helaas voor Smashing snel voorbij en werd verloren. Ook net zo snel wist Timo het tij te keren en nam een voorsprong. Zijn tegenstander vocht zich echter terug wat resulteerde in een spannend einde van de tweede set. Timo wist goed vol te houden en besliste deze set in het voordeel van Smashing. In de derde set wist Timo het niveau van de tweede niet vast te houden en wist AMOR nog een punt te pakken. Om een 1-3 achterstand goed te maken moesten de spelers van Smashing nog flink aan de bak.

Yannic mocht proberen het tij te keren voor Smashing. Helaas kwam hij in de eerste set niet lekker in zijn spel en werd deze verloren. De tweede set was een stuk spannender. Echter kwam Yannic net te kort op het einde. Smashing had nu te maken met een grote achterstand en AMOR vierde hun eerste gelijkspel dit seizoen alvast.

Lieke was daarna aan de beurt in de damessingle. In de eerste set wist haar tegenstander nog goed partij te bieden. Na winst in de eerste set voor Lieke, wist ze de gebroken tegenstander gemakkelijk te pakken in de tweede set. Stand Smashing 2, AMOR 4. In de mix van Ella en Teun die daarop volgde, wisten ook zij relatief eenvoudig het derde punt voor Smashing binnen te slepen.

De mix op de baan ernaast bleek een stuk spannender, de koppels bleken erg aan elkaar gewaagd. De eerste set wisten Eveline en Yannic met goed spel binnen te halen. De tweede set ging gelijk op maar werd uiteindelijk gewonnen door AMOR. Nu kwam de derde set. Deze bleek zenuwslopend te zijn voor alle aanwezigen. Van het begin tot eind van de set werden de punten bijna om en om verdeeld. Bij de laatste paar punten wisten Eveline en Yannic het spel naar een hoger niveau te tillen waardoor ze de winst van de laatste wedstrijd naar zich toe trokken. Smashing kwam na de 1-4 achterstand goed weg met een belangrijk gelijk spel.

Volgende week wacht weer een dubbelweekend waarbij Smashing eerst aantreedt in Hoorn tegen Hoornse BV. Vervolgens speelt Smashing op zondag thuis tegen Roosterse BC.

Door: Teun Gootzen