Zwaar dubbelweekend voor BC Smashing

Gepubliceerd op 19 januari 2022 om 15:39

Smashing had dit weekend twee wedstrijden tegen concurrenten voor de boeg. Zaterdag werd er afgereisd naar Hoornse BC.

 

Brandon en invaller Alex begonnen sterk aan de herendubbel tegen Dave Veerman en Joey Muns. Dit kon helaas niet worden volgehouden, waardoor de laatste twee sets naar Hoornse gingen. 21-18 10-21 14-21. In de damesdubbel mochten Ella en Lieke het opnemen tegen Mireille van Daal en Sanne Roos. De dames waren erg aan elkaar gewaagd, en voor elk punt moest gestreden worden. Uiteindelijk trok Smashing aan het langste eind met 20-22 21-11 21-18.

 

Yannic mocht aan de slag tegen Joey Muns. De wedstrijd ging gelijk op, met afwisselend hard bevochten rallies en slordige fouten. De spanning zakte voor Yannic net op tijd weg, waardoor de winst kon worden gepakt met 21-23 21-15 21-17. Aan de andere kant was Lieke vol in strijd tegen Mireille van Daal. Lieke begon sterk en nam de leiding in de wedstrijd. Helaas kon dit niet worden volgehouden. Mireille won de wedstrijd met 21-12 13-21 10-21.

 

Waar Alex is, kan Demi niet ver weg zijn. Demi viel in voor de geblesseerde Denise, en mocht het opnemen tegen Simone Hermsen. Ook Demi wilde graag drie sets spelen. Ze moest inkomen, maar won de partij met 16-21 21-11 21-13. Op de baan ernaast speelde Teun tegen Thomas Sibbald. Teun deed absoluut niet onder aan de fitte Thomas, maar wist het laatste restje energie net niet te vinden. Thomas won met 18-21 21-19 19-21.

 

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Ella en Teun speelden tegen Dave en Sanne. Echt lekker kwamen ze niet in hun spel. Het begin was sterk, maar ze kwamen er gedurende de partij niet meer doorheen. Met 21-15 17-21 17-21 ging dit punt naar Hoorn. Als laatste mochten Yannic en Demi het opnemen tegen Thomas en Simone. Waar voor alle andere wedstrijden een derde set nodig was, walste Smashing er nu in twee sets overheen. De zwakke plekken van de tegenstanders werden vol onder druk gezet, wat resulteerde in een winstpartij met 21-6 21-10. Na meer dan drie uur waren de punten verdeeld, en kon Smashing zich opmaken voor de volgende wedstrijd.

 

De dag erna mocht er worden aangetreden tegen Roosterse BC. Timo nam dit keer de plek van Alex over. Samen met Brandon speelde hij de dubbel tegen Marijn Put en Rick Steuten. De Roosterenaren waren scherp en lieten zich niet verrassen. Zo wonnen ze de wedstrijd met 15-21 14-21. Bij de dames moesten Ella en Lieke wederom alle zeilen bijtrekken en voor elk punt knokken tegen Kirstin Boonen en Xenia Koelmel. Het jonge duo wist goed stand te houden, maar de ervaring van Smashing wist te winnen met 21-19 21-19.

 

Teun mocht de singels aftrappen tegen Rick. Teun kwam goed mee in de rallies, maar wist maar moeilijk het punt te maken. Rick wist dit goed uit te buiten, en won met 11-21 16-21. Op de baan ernaast mocht Lieke het opnemen tegen Xenia. Met scherpe en geniepige drops wist Xenia Lieke net genoeg uit haar spel te krijgen. Roosterse won na twee spannende sets met 22-24 16-21.

 

Demi mocht aan de slag tegen tegen Flora Wang. Het jonge talent van Roosterse was op dreef, maar Demi bood goed strijd. In beide sets nam Flora de leiding, maar telkens knokte Demi zich terug. Helaas kwam de inhaalrace beide keren net te laat, en won Flora met 19-21 18-21. Aan de andere kant was Yannic zich rot aan het rennen tegen Marijn Put. De oudkampioen van Belgie was duidelijk een maatje te groot voor Yannic. Ondanks dat Yannic aardig mee kon met het hoge tempo, won Marijn de partij met 10-21 11-21.

 

Tot slot gingen de mixen de baan op. Yannic en Demi zetten het sterke spel van de dag ervoor voort tegen Noah Jongen en Dorien Lups. De tactiek was goed, maar werd net niet goed genoeg uitgevoerd en zo kon er geen derde set uit worden gesleept. Roosterse won met 15-21 22-24. Als laatste gingen Teun en Ella de baan op. Roosteren was op oorlogssterkte en had topmixer Nico Hermans meegenomen. Samen met Flora werd het niveau hoog gehouden en speelden ze het duo van Smashing zoek. Ze wonnen met 14-21 16-21. Eindstand: 7-1 voor Roosterse.

 

Smashing heeft het zware weekend afgerond met 5 punten. Volgende week reist het team af naar Amersfoort. Tot dan.

 

Door: Yannic Smeets