Team 1 vergeet punten te pakken in laatste wedstrijd voor de winterstop

Gepubliceerd op 19 december 2021 om 15:30

De kerstman staat klaar met zijn cadeaus en het kerstdiner lonkt. Maar, niet voordat Smashing de laatste wedstrijd van 2021 heeft gespeeld. Op zaterdag 18 december bezocht het team van BC Amersfoort de Smashinghal. De bevestiging van de harde lockdown, precies op het moment dat de wedstrijd startte, wierp een donkere schaduw over de wedstrijd.

 

Een slepende blessure houdt Brandon en Maureen nog steeds aan de kant. Denise mocht zich aansluiten bij dit gezelschap, want haar knieblessure klopte weer aan. Dus: tijd om -wederom- enkele invallers op te roepen. Gelukkig waren daar Timo, Andreas en Demi om uit te helpen, en zeker niet onverdienstelijk.

 

Timo en Andreas werden opgesteld in het herendubbel tegen Ruben Wijnands en Niels Veenstra. Een pittige wedstrijd voor onze heren, maar ondanks dat werden er leuke rally’s gespeeld door beide kanten. In twee sets ging de partij naar Amersfoort. Ella en Lieke hadden een zware kluif aan Renske Kwakkenbos en Meike Versteeg. Ze kwamen in beide sets niet onder de druk uit en dus moest Smashing ook deze pot in twee sets aan Amersfoort laten.

 

Teun betrad te baan tegen Hans van Os. In de eerste set was het nog even zoeken voor Teun, maar daar kwam in de tweede set verandering in. Een derde set moest er in deze wedstrijd aan te pas komen, die met 20-22 in het voordeel van Amersfoort werd beslist. Yannic had een goede actieve herinnering aan zijn singlepartij van de vorige keer tegen Amersfoort. Niels verscheen echter alert aan de start en liet Yannic dit keer achter de feiten aan lopen. De wedstrijd ging in twee sets naar de tegenstander.

 

Demi speelde haar vierde wedstrijd van de dag, want ’s middags stonden er al drie partijen voor het tweede team op haar programma. Die wedstrijden had ze overigens alle drie (!) winnend afgesloten. Demi begon wat onwennig tegen Meike, maar dat zegt niks. In de tweede en derde set zette Demi de wedstrijd namelijk volledig naar haar hand. Het eerste punt voor Smashing was eindelijk binnen. Lieke kwam in haar enkelpartij tegen Madouc Linders niet helemaal in haar ritme. De eerste twee sets werden verdeeld tussen de dames, maar de derde set was een duidelijke prooi voor Madouc.

 

Bij aanvang van de gemengddubbels hoopten we nog een puntje van Amersfoort af te snoepen. Ella en Teun waren aardig onderweg tegen Renske en Hans, maar konden het in de derde set helaas niet meer bijbenen. Yannic en Demi speelden als gelegenheidsduo tegen Ruben en Madouc, en ook daar liep het niet zoals gewenst. In twee sets pakten de Amersfoorters de winst.

 

Het was helaas niet de dag van onze spelers en dat resulteerde in een 1-7 einduitslag. De Eredivisie ligt nu twee weken stil, maar wordt op zaterdag 8 januari 2022 voor Smashing hervat. Het team speelt dan uit tegen GSBC AMOR in Groningen.

 

Timo, Andreas en Demi: dank jullie wel voor het invallen!

 

We wensen jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

 

Door: Denise Hall