Smashing speelt gelijk tegen concurrent Roosterse BC in degradatiestrijd

Gepubliceerd op 13 december 2021 om 15:28

Zaterdag 11 december om 19:00 was het zover, de eerste wedstrijd van de handhavingspoule. Omdat wij als Eredivisiespelers een topsportstatus hebben volgens de badmintonbond, mogen wij wel na 17:00 trainen én wedstrijden spelen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien de laatste wedstrijd voor de splitsing in de handhavings- en kampioenspoule ook tegen Roosterse is gespeeld. Dit was nog niet zo lang geleden en eindigde in een 6-2 winst voor Smashing. Hierbij moet wel gezegd worden dat kopman Marijn Put en kopvrouw Dorien Lups bij die wedstrijd ontbraken. En vanavond, waren zij er wél bij. 

 

Helaas wederom zonder de aanwezigheid van supporters werd gestart met de dubbels. Deze zijn beide in twee sets beslist en verdeeld tussen Smashing en Roosterse. Brandon kampt nog steeds met een schouderblessure, dus hij heeft wederom een rol als coach vervult. Timo en Teun namen het op tegen Rick Steuten en Noah Jongen. Onze heren konden in de rally’s goed meekomen, maar kwamen in de servicesituatie net tekort. De winst ging naar Roosterse met 21-11 en 21-15.

 

Op de baan ernaast speelden onze dames Denise en Ella tegen Dorien Lups en Kirsten Boonen. De dames moesten even op gang komen, maar wisten ons de hele wedstrijd het gevoel te geven dat het wel goed zou komen. Ze moesten hard werken voor de punten en meerdere malen werd er (erg sierlijk) naar de shuttle gedoken. Hierbij moet gezegd worden dat bijna al deze rally’s werden beloond met een punt voor Smashing. De wedstrijd ging naar Smashing met 21-15 en 22-20. Tussenstand 1-1.

 

Timo mocht vervolgens singelen tegen Marijn Put. Waar Timo in de eerste set een paar leuke rally’s naar zich toe kon trekken, zette Marijn in de tweede set een tandje bij. Marijn speelde bijna foutloos en trok de wedstrijd in twee sets naar zich toe. Yannic speelde de tweede herensingel tegen Rick Steuten. De wedstrijd leek in eerste instantie naar Roosterse te gaan, maar Yannic kwam in de tweede set, die eindigde in een spannende verlenging, toch als winnaar uit de bus. Rick had in de tweede set teveel last van zijn lies en moest daarom de derde set opgeven. Tussenstand 2-2.

 

De eerste damessingel werd gespeeld door Lieke, zij speelde tegen Dorien. Dorien, die in de reguliere competitie begin oktober een zweepslag op heeft gelopen, stond vandaag weer voor het eerst opgesteld. Beide dames speelde wisselvallig, het werd uiteindelijk een langdurende driesetter die in het voordeel van Smashing is uitgevallen. Denise speelde op de baan ernaast tegen jong talent Flora Wang. Flora heeft het al meerdere Eredivisiedames lastig gemaakt en nu ook weer Denise. Vele achterstanden werden door beide dames weggewerkt, waardoor uiteindelijk Denise aan het kortste eind trok. Zij verloor de wedstrijd met 18-21 / 21-19 / 17-21. Tussenstand 3-3.

 

Als eerste gemenddubbel namen Yannic en Lieke het op tegen Noah en Kirsten. De eerste set konden zij zich goed aan hun gameplan houden en deze ging dan ook met duidelijke cijfers naar Smashing. Daarna kwamen de spelers van Roosterse steeds beter in het spel en werden er teveel foutjes gemaakt aan de kant van Smashing. De derde set werd de beslissende set en de winst ging naar Roosterse.

 

In de andere gemengddubbel verliep de wedstrijd precies andersom. De eerste set werd gewonnen door Marijn en Flora. De tweede en derde set en hiermee de laatste wedstrijd van de avond werd gewonnen door Teun en Ella. Hiermee zijn uiteindelijk alle onderdelen eerlijk verdeeld tussen de teams. Einduitslag 4-4.

 

De volgende wedstrijd is zaterdag 18 december om 19:00 thuis tegen Decorette BC Amersfoort 1.

 

Door: Lieke Maes