Smashing naar plek 8 na winst op Roosterse BC

Gepubliceerd op 14 november 2021 om 15:27

Na een tegenvallende persconferentie op het gebied van sport en de aanwezigheid van supporters afgelopen vrijdag hadden we zaterdag onze laatste wedstrijd van de eerste helft. We moesten tegen onze concurrent Roosterse BC, waarbij we beide hetzelfde aantal punten hadden in de competitie: 17 punten. We wilden graag boven Roosterse eindigen, dus moest er minimaal gewonnen worden met 5-3.

Uiteindelijk hebben we dus zelfs met 6-2 gewonnen en bleek dat we één set te weinig hadden of we hadden zelfs Hoornsee BV nog ingehaald. Helaas kwamen we daarin net tekort, maar dat mocht de pret niet drukken.

Onze eigen trainer en coach Ben kon er helaas niet bijzijn, maar assistent coach Brandon heeft afgelopen zaterdag die taak op zich genomen. Zoals gewoonlijk hebben we met zijn allen weer genoten van een goede maaltijd die voor ons elk weekend weer klaarstaat. Om 17:00 uur verzamelden we om te eten, 17:50 een klein teamoverleg en daarna konden wij ons ding weer gaan doen. Normaal gesproken hoort daar ook nog het begroeten en kletsen met het publiek bij én een line-up, maar dat kon vandaag helaas niet.

Ein-de-lijk was daar het moment aangebroken. We gingen beginnen aan onze wedstrijd! Zoals gewend begonnen we aan de dubbels. De herendubbel Alex en Yannic mocht aantreden tegen Rick Steuten en Noah Jongen. Bij vlagen waren er goede rally’s, maar het koppel van Roosterse was toch net een tikkeltje vaster. Zij maakten weinig fouten en kon het koppel van Smashing goed onder druk houden. De wedstrijd ging met een score van 21-11 en 21-16 naar Roosterse toe.
De damesdubbel Ella en Denise mocht aantreden tegen Kato Vanroye en Liese van der Smissen. Zonder enkele problemen wisten de dames van Smashing deze partij te winnen. Goed spel en goed onder druk zetten van de tegenstander zorgde voor een degelijke winst van 21-5 en 21-12.

De stand stond ondertussen op 1-1 en de enkelpartijen mochten nu aantreden. De enkelpartijen tussen Teun en Rick en Lieke en Flora Wang gingen als eerste de baan op. Teun bood beide sets goed weerstand in de eerste helft en maakte daarna wat foutjes. Zo kon Rick de winst veiligstellen met twee keer een set winst van 21-13. Lieke mocht het opnemen tegen Flora en kon deze partij gelukkig naar zich toe trekken. Met mooie rally’s, goed spel en de vechtersmentaliteit die we van Lieke gewend zijn, zorgde ze voor een winstpartij voor Smashing. Lieke won deze partij met 21-15 en 21-15.

Na deze partijen kwamen Alex en Denise in actie. Alex won de eerste set vrij eenvoudig, maar wist dat hij de tweede set aan de bak moest. Zijn tegenstander was warm en kwam steeds meer in zijn spel. Na een aantal weergaloze rally’s met goed aanvallend spel trok Alex toch aan het langste eind. Hij won deze partij knap in twee sets met 21-11 en 21-19. Denise trad ondertussen aan tegen Kirstin Boonen. Op voorhand een pittige partij waarbij de dames aan elkaar gewaagd waren. Ook de vechtersmentaliteit van Denise en een aantal gigantisch mooie rally’s later trok ook zij aan het langste eind. Ze won deze wedstrijd knap met 21-15 en 21-16.

Tussenstand was ondertussen 4-2 in het voordeel van Smashing. De laatste wedstrijden, de gemengddubbels, konden nu de baan op. Yannic en Lieke traden aan tegen Atreya Viswanathan en Flora. Ze wonnen deze wedstrijd in twee sets met 21-16 en 21-19. Ella en Teun hadden een wat moeilijkere wedstrijd en speelde drie sets tegen Noah en Kirstin. Gelukkig trok Smashing ook in deze partij aan het langste eind en wist de winst binnen te halen met 19-21, 21-10 en 21-17.

De wedstrijd eindigde dus in een 6-2 overwinning voor het Wijchense team, waardoor we de 8e plek hadden overgenomen. GSBC AMOR en Roosterse BC hebben we nu onder ons gelaten.

Na een ietwat ongelukkige start van het seizoen, en een hele hoop invallers later, hebben we de eerste helft toch nog enigszins positief af kunnen sluiten. De komende drie weken kunnen we ons voorbereiden op de tweede helft. We hopen tegen die tijd dat het weer mogelijk is om publiek te ontvangen, want dat hebben we moeten missen deze wedstrijd. Voor nu: stay safe!

Door: Brandon Bessem