Dubbelweekend levert BC Smashing drie punten op

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 15:15

Dit weekend hadden we het eerste dubbelweekend in de Eredivisie voor de boeg. En net als vorig jaar gingen we op bezoek in Den Haag en Haarlem. Lieke schakelde familie in voor een slaapplek op de zaterdag. Badmintontassen ingepakt? Check. Koffertjes ingepakt? Check. Zo waren we er helemaal klaar voor om zaterdagmiddag op pad te gaan.

 

Zaterdagavond in Den Haag werden we vergezeld door Dirk, die zijn debuut maakte in de Eredivisie tegen BC DKC. Inderdaad, twee weken na het debuut van broertje Alex! Samen met Yannic stond hij tegenover Gijs Duijs en Michiel Kruijt. Na een ietwat zenuwachtige start in de eerste set (21-12), ging het in de tweede set stukken beter. Maar, het was helaas niet voldoende voor setwinst (21-17).

 

Ella en Denise namen het op de baan ernaast op tegen Marlies Baan en Manon Sibbald. Het koppel begon twijfelend aan de wedstrijd, maar kwam er steeds beter in. Toch was het duo van DKC ook in deze wedstrijd in twee sets te sterk (21-18 / 21-16).

 

Teun speelde zijn wedstrijd tegen Tom Blinde. Hij had geen enkel moment het idee dat hij lekker in de wedstrijd zat, en moest de wedstrijd aan Tom laten (21-7 / 21-14). Dirk had een zware kluif aan Michiel, maar speelde een goede wedstrijd van begin tot eind. Met kalm spel sleepte hij de welverdiende puntjes binnen. Niet voldoende voor de winst, maar wel een excellente invalbeurt (21-13 / 21-16). Bedankt voor je inzet Dirk!

 

De damessingles gingen de baan op: Denise tegen Manon en Lieke tegen Marlies. Waar Denise in twee sets ten onder ging (21-15 / 21-9), wist Lieke de partij in drie sets verdiend binnen te halen (10-21 / 21-16 / 15-21). Het eerste punt was binnen!

 

Aan het einde van de avond stonden er twee hele spannende gemengddubbels op het menu. Ella en Teun waren gebrand om hun goede spel van de laatste periode door te zetten tegen Tom en Kiona van der Werf. Een degelijke eerste set (14-21) werd vervolgd door een mindere tweede set (21-13). In de derde set gingen de duo’s gelijk op, maar gelukkig trok het Smashingkoppel aan het langste eind (19-21).

 

Lieke en Yannic moesten even aan elkaar wennen in de eerste set tegen Gijs en Charissa Kuiper. Logisch natuurlijk, want ze stonden als gelegenheidsduo op de baan. De eerste set moesten ze aan DKC laten (21-17), maar de tweede set wisten ze op het nippertje te pakken (21-23). En zo ging het ook in deze wedstrijd gelijk op tot het eind, maar pakte DKC uiteindelijk toch de winst (21-19).

 

Met een 6-2 verlies op zak vertrok het team naar de slaapplaats in Voorburg. Vergeleken met een jaar geleden was de kater minder erg, want toen gingen er geen punten mee terug voor de Wijchense formatie.

 

Op zondag, na een stevig ontbijtje en heerlijk gebak van de gastvrije familie van Ben en Lieke, wachtte BC Duinwijck ons op in Haarlem. Gelukkig viel de spierpijn over het algemeen mee. Dat konden we tegen deze pittige tegenstander natuurlijk niet gebruiken.

 

Het herendubbel van Teun en Brandon tegen Brian Wassink en Jordy Hilbink moest na een punt opgegeven worden. De blessure van Brandon is helaas niet genoeg onder controle. Ella en Denise vochten voor ieder punt tegen Debora Jille en Chloe Mayer, maar kregen de tegenstander niet aan het wankelen (21-15 / 21-10).

 

Yannic speelde tegen Jerry Natenstedt, maar kon geen potten breken tegen een goed spelende Jerry (21-8 / 21-9). De wedstrijd van Brandon tegen Jordy ging uiteraard niet door.

 

Denise ging voortvarend van start tegen Susan Li en won de eerste set (21-12). Ook in de tweede set stond ze er goed voor, maar maakte ze het nog spannend door Susan dichter bij te laten komen. Gelukkig was de voorsprong comfortabel genoeg om een punt te pakken (21-17). Lieke speelde weer een slopende partij tegen Chloe. De eerste set ging naar Duinwijck (21-17) en de tweede set was voor Smashing (19-21). De derde set ging gelijk op, maar na een paar minder goede keuzes van Lieke pakte Chloe de leiding. Die gaf ze niet meer uit handen (21-17).

 

Na de gemengddubbels van gisteren was er veel vertrouwen voor vandaag. Ella en Teun stonden te popelen om weer te schitteren, maar Jerry en Susan staken daar in twee sets een stokje voor (21-17 / 21-18). Lieke en Yannic zorgden in de eerste set voor spanning bij Debora en Brian (21-17), maar werden in de tweede set overrompeld door de Duinwijckers (21-7).

 

Er zat helaas niet meer in dan een punt tegen BC Duinwijck (7-1 verlies), maar toch belangrijk dat we over het gehele weekend drie punten hebben weten te pakken. Volgende week speelt het eerste team thuis tegen BC Amersfoort. Support is natuurlijk altijd welkom vanaf 19.00 uur!

 

Door: Denise Hall