Wedstrijdverslag BC Smashing 7 vs BAN

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 15:17

Om half 1 vertrokken wij, team 7, richting Amersfoort. We gingen er met goede moed heen, omdat we de vorige keer 8-0 gewonnen hadden. Of het deze keer een easy win was, mogen jullie zelf bepalen…

We begonnen de dag met de damesdubbel, want Simons (Erik aka de jarige job) kon het bezoek ’s ochtends niet wegsturen en was dus ietsje later. Fleur en ik (Chantal) hadden er veel zin in en begonnen ook heel prima aan de eerste set. Ondanks de shuttle problemen die we hadden, konden we gefocust blijven en hebben we de eerste set gewonnen met 21-13. We sloegen veel uit, maar toch ging de tweede set ook goed en wonnen we met 21-15.

 

Erik was inmiddels gearriveerd waarna de herendubbel ook kon beginnen. Had team Smashing veel concentratie? Misschien een beetje. Had team Smashing last van de shuttles? Jup. Heeft team Smashing gewonnen? Oh ja zeker wel. En daarbij was punt nummer 2 in de pocket met een overwinning van 21-16 en 21-19.

 

Na de dubbel kwam de wisselbaan vrij, dus beide eerste enkels konden de baan op. Erik speelde een goeie eerste set en won deze met 21-17. De tweede set ging wat moeizamer. Wat er nou precies mis ging weet ik niet helemaal zeker, maar wat ik wel weet is dat de tweede set met 10-21 naar BAN ging, waarna het tijd werd voor de derde set. Deze ging het tegenovergestelde van de tweede en verliep dus prima. Punt nummer 3 is binnengehaald met een 21-11 overwinning.

 

Tegelijkertijd was ik mijn enkel aan het spelen. Het shuttle probleem van net? Nog steeds niet opgelost… Toch ging ik er met een positieve mindset in en probeerde mijn spel te spelen, maar dit ging niet al te best. Ik sloeg alles uit waarna ik de eerste set verloor met 17-21. De tweede set ging daarentegen al veel beter. Ondanks een paar keer uitgeslagen te hebben, kon ik rustig blijven en heb ik de tweede met 21-14 gewonnen. Het was dus wederom tijd voor de derde set. Ik begon mijn eigen spel een beetje terug te pakken wat best redelijk ging en heb uiteindelijk gewonnen met 21-15. Over het algemeen ben ik blij met hoe de enkel ging :)

 

De tweede enkels konden ook de baan op. Fleur was de hele wedstrijd heel scherp en heeft de tegenstandster alle hoeken van de baan laten zien. De uitslag? 21-11 en 21-8!! Patrick’s enkel ging moeizamer. De combinatie van frustratie, weinig concentratie en een laag plafond was geen middel voor een overwinning. De eerste set ging naar de tegenstander met 15-21. Het begin van de tweede set ging al wat beter, maar ondanks de vooruitgang in Patrick’s spel ging de tweede set ook naar BAN met 17-21.

 

De mix ging bij beide koppels best goed. De eerste mix hebben Erik en Fleur gewonnen 21-9 en 21-13! We waren heel blij met deze overwinning. De tweede mix hebben Patrick en ik beide sets gewonnen met 21-14.

 

Dat was hem weer voor vandaag. De uiteindelijk uitslag is 7-1 geworden waarmee we nu op een gedeelde 2e plek staan samen met BC De Lobbers :)

 

Veel sportieve groetjes,
Chantal en team 7 #TeamSmashing

 

Door: Chantal Tiemessen