Wedstrijdverslag BC Smashing 3 vs BC Trilan

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 15:13

Afgelopen zondag mochten we aantreden in Landgraaf. Dit keer zonder onze sterspeler Timo, maar met volwaardige vervanger Terence. Na een lange reis begonnen we met de dubbels. Gelukkig hadden we twee banen, waardoor we flink door konden spelen.

 

Onze heren, Andreas en Terence, gingen de baan op voor de herendubbel. Ze maakten optimaal gebruik van de fouten van de tegenstander, en wonnen deze partij in een spannende driesetter. (23-21, 15-21, 21-18)

 

Op de baan ernaast begonnen Kim en ik (Brigit a.k.a. Biet) aan de damesdubbel. Van tevoren werd al gedacht dat dit een lastige partij zouden worden. Er waren veel korte rally’s en we kwamen helaas de eerste set niet lekker in ons spel. De tweede set ging al stukken beter, maar de tegenstanders waren toch een maatje te groot. (13-21, 16-21)

 

Na de damesdubbel kon Kim meteen de baan op voor haar singel. Ze stond lekker te spelen, maar de tegenstander stuurde haar goed rond. Helaas werd deze wedstrijd in twee sets verloren. (13-21, 14-21) Tegelijkertijd kon Andreas aantreden voor zijn singel. Zoals gebruikelijk speelde hij tegen zijn tegenstander Martijn een lange driesetter, maar deze keer trok hij aan t langste eind! :) (21-17, 7-21, 21–18)

 

Ik begon mijn singel gefocust en bleef dit gedurende de hele wedstrijd. Ik won in twee sets met goed spel en zo was er weer een punt voor het team binnen! (21-16, 21-10) Terence begon moeizaam aan zijn singel, maar gedurende de wedstrijd kwam hij er steeds beter in. Goede rally’s, afwisselend met wat foutjes, verloor Terence helaas de derde set na een goede comeback. (7-21, 21-17, 17-21)

 

Met een tussenstand van 3-3 gingen we de mixen in en er kon dus nog alles gebeuren. De mix van Andreas en mij was erg spannend (vooral de eerste set), maar deze wedstrijd werd helaas verloren met 26-28 en 18-21. Kim en Terence stonden beter te spelen en waren duidelijk beter dan de tegenstander. Met wat goede smashes van Terence en scherp spel van Kim werd de mix knap binnengehaald. (21-13, 21-18)

 

Met een eindstand van 4-4 hebben we onszelf beloond met een bezoek aan de McDonalds. Voldaan kon de terugreis naar Wijchen beginnen. Shout-out naar onze invaller Terence voor het binnenhalen van twee punten en zijn vaste supporter Rob voor de aanmoediging!

 

Door: Brigit Steetzel