Smashing weet niet te stunten tegen landskampioen BV Almere

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 15:12

Dit weekend stond de eerste thuiswedstrijd voor Smashing 1 op het programma tegen niemand minder dan Avi Air Almere.

 

Zoals gewoonlijk werd er afgetrapt met de dubbels. De herendubbel had een moeizame start en moesten dan ook de eerste set aan zich voorbij laten gaan. De tweede set ging al beter, maar dit was helaas niet genoeg en deze wedstrijd werd gewonnen door de heren van Almere. Op de baan er naast stonden de dames van Smashing tegen Cheryl Seinen en Ieva Pope. 

Dit leek een pittige partij te worden, maar de dames wisten (naar eigen verbazing) heel goed mee te komen. Op het nippertje moesten ze de eerste set aan zich voorbij gaan, maar door het groeiende vertrouwen en slim uitspelen van de tegenstander wisten ze de tweede set binnen te slepen. De derde set wisten de dames dit spel niet meer vast te houden en ze moesten de derde set aan Almere laten: 0-2 voor Almere.

 

Vervolgens waren de eerste heren- en damesenkels aan de beurt. Teun mocht aantreden tegen Leon. Helaas wist Teun niet lekker in zijn spel te komen en trok Leon de partij naar zich toe. Op de andere baan speelde Lieke tegen Ieva. Lieke wist overtuigend de eerste set te winnen. De tweede set was spannender, maar Liekes doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat ze de wedstrijd won!

 

De volgende twee singles waren die van Yannic en Denise. Yannic nam het op tegen Jasper Koppen. In de eerste set moest Yannic nog een beetje op gang komen. De tweede set zat hij er lekkerder in en speelde ook beter, maar wist er net geen derde set uit te slepen. Denise had een voortvarende start tegen Raquel. Maar Raquel vocht zich terug en wist de eerste net te winnen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid: Raquel had een goede start, maar Denise wist goed terug te komen. Helaas kon ze dit net niet omzetten in winst. Tussenstand: 1-5 voor Almere.

 

De dag werd afgesloten met twee mixen. Als eerste namen Lieke en Brandon het op tegen Cheryl Seinen en Alex Vlaar. Op papier leek dit ook een pittige wedstrijd. Desalniettemin wisten Lieke en Brandon goed weerstand te bieden en werd de eerste set nipt verloren met 21-19. De tweede set wisten de tegenstanders iets beter in hun spel te komen en deze werd helaas verloren door Smashing. De laatste mix van Teun en Ella werd een spannende laatste wedstrijd. Met veel spannende en lange rally’s en goed spel van beide partijen ging de eerste set met 21-19 naar Almere. De tweede set werd, na een aantal matchpoints, door het koppel van Smashing naar zich toe getrokken met 26-24. Ook in de derde set ging het gelijk op tot aan de 11. Helaas door een paar foutjes moest Smashing de winst aan zich voorbij laten gaan. Einduitslag: 1-7 voor Almere.

 

Volgend weekend is er dubbelweekend voor team 1 tegen DKC en Duinwijck. Het team speelt dan tweemaal uit. Hopelijk kunnen we daar net wat meer puntjes naar ons toe trekken. Wij hebben er al weer zin in!

 

Door: Maureen Zewald