Wedstrijdverslag BC Smashing 4 vs BC Amersfoort

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 15:10

Afgelopen zaterdag mocht team 4 het opnemen tegen Amersfoort. Om half 2, ruim voor de wedstrijd was iedereen gearriveerd. Klaar, om na een lange periode geen wedstrijden, weer te spelen.

 

Na het inslaan, begonnen we met de dubbels. De herendubbel had een pittige tegenstander. Jorian en Joris mochten het opnemen tegen een vast en sterk koppel. In de eerste set konden ze weinig tegenstand bieden, in de tweede set begonnen de heren beter te spelen en kwamen ze meer in hun wedstrijdritme. Helaas verloren ze met 21-9 en 21-17. 

 

Op de andere baan speelden Laura en Nienke een lange damesdubbel. De eerste set ging de dames erg goed af en wonnen ze, in de tweede set waren ze de draad een beetje kwijt en verloren deze helaas. In de alles beslissende derde set toonden Laura en Nienke een goede samenwerking en slim spel en konden zo het eerste punt van het seizoen binnenhalen. Zij wonnen met 15-21, 21-12 en 15-21.

 

Met 1-1 op het scorebord gingen Terence en Laura de baan op voor de singles. Terence liep in de eerste set al snel achter de feiten aan en verloor deze. In de tweede set speelde hij stukken beter en kon het nog erg spannend maken. Helaas verloor hij met 21-8 en 22-20. Op de baan ernaast had de tegenstander van Laura duidelijk de overhand en wist deze te winnen met 21-5 en 21-13.

 

Nadat Jorian en Nienke goed uitgerust waren, konden zij de baan op voor de singles. Jorian wist de wedstrijd redelijk makkelijk te winnen door zijn tegenstander goed rond te sturen. Zo won hij met 15-21, 10-21. Op hetzelfde moment had Nienke haar wedstrijdritme nog niet helemaal te pakken. De mooie slagen van de damesdubbel kwamen helaas niet naar voren in haar eerste single van het seizoen. Helaas verloor Nienke haar single met 21-12 en 21-9.

 

Met een 4-2 achterstand waren we vastberaden om nog een of hopelijk twee puntjes binnen te halen. De GD1 werd gespeeld door Nienke en Joris. Zij speelden heel erg goed en konden goed meekomen met hun tegenstanders. Helaas waren zij voor nú een maatje te groot en verloren ze met 21-17 en 21-18. Op de andere baan stonden Laura en Terence voor de GD2. De eerste set liep nog wat stroef en moesten ze duidelijk nog op gang komen. Gelukkig herpakten ze zich en wisten ze de tweede en derde set te winnen, deze wedstrijd is dus gewonnen met 21-16, 11-21 en 13-21.

 

Helaas een 5-3 verlies voor Team 4. Maar over het algemeen zeer tevreden met het spel dat we hebben laten zien. Op naar de volgende wedstrijd tegen Iduna, uit in Utrecht!

 

Door: Laura Broers