Smashing pakt eerste punten tegen Hoornse BV

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 15:08

Op zaterdag 18 september mocht Smashing het opnemen tegen Hoornse BV. Vanwege blessures konden Brandon en Maureen helaas niet meedoen. Ook Denise schitterde in afwezigheid vanwege andere verplichtingen. Gelukkig kwamen Alex en Demi mee om het team te versterken. Voor Alex was het de eerste keer in de Eredivisie.

 

Alex en Yannic begonnen goed aan de herendubbel tegen Dave Veerman en Thomas Sibbald. Een aantal slordige rallies werden afgewisseld met mooi en snel spel. De wedstrijd ging uiteindelijk naar de heren van Hoorn met 21-18 21-16. 

In de damesdubbel mochten Ella en Lieke het opnemen tegen Jessica Ottenhoff en Kelly van Buiten. De dames waren erg aan elkaar gewaagd, maar Smashing trok na twee spannende sets net aan het kortere eind. De wedstrijd ging naar de Hoornse dames met 21-17 23-21.

 

Teun mocht het opnemen tegen Thomas Sibbald. De fitte en sterke ogende Thomas begon erg sterk en domineerde in de eerste set. In de tweede set kwam Teun beter in zijn spel en kon goed weerstand bieden. Thomas won de wedstrijd met 21-10 en 21-18. Op de baan ernaast mocht invaller Demi aantreden tegen Simone Hermsen. De twee dames hebben in het verleden vaak tegen elkaar gespeeld, en Demi was vastberaden deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Met vastberadenheid en snel spel wist ze Simone meerdere keren op het verkeerde been te zetten. Daarmee trok ze de wedstrijd naar zich toe, en won met 21-18 21-16. Het eerste punt voor Smashing is binnen.

 

Lieke mocht aan de slag tegen tegen Mireille van Daal. De wedstrijd ging gelijk op, met afwisselende, hard bevochten rallies en slordige fouten. Lieke hield het net wat langer vol, en trok de wedstrijd na drie sets naar zich toe met 23-21 19-21 21-15. Aan de andere kant was Yannic begonnen aan zijn partij tegen Robin Mesman. Yannic begon sterk en nam de leiding in de wedstrijd. Echter kon dit niet worden volgehouden. Robin wist de wedstrijd te winnen met 21-19 21-18.

 

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Het invallende koppel Alex en Demi speelden samen tegen Patrick Zbinden en Kelly. Helaas waren de jonge tegenstanders duidelijk een maatje te groot. Met 21-11 21-8 ging dit punt naar Hoorn. Als laatste mochten Teun en Ella het opnemen tegen Dave en Jessica. In de laatste wedstrijd hadden Teun en Ella de smaak te pakken. Ze vlogen over de baan, en gaven Hoorn weinig kans om in hun spel te komen. Met 21-15 21-16 werd het derde punt voor Smashing binnengehaald.

 

Ondanks de 5-3 nederlaag is Smashing blij met de gescoorde punten. Komend weekend staat topclub Almere op de spelers van Smashing te wachten. Dat is de eerste thuiswedstrijd van het team, om 19.00 uur in Wijchen. Bedankt voor alle support, en tot volgende week in ’t Achterom!

 

Door: Yannic Smeets