Tien punten uit dubbelweekend voor 2dA Smashing

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 14:32

Nu alle feestdagen weer achter de rug de waren stond voor Smashing meteen een dubbelweekend voor de boeg. Zaterdag speelden ze uit tegen Amor in het verre Groningen. Na een kleine wandeling om de vele gereden kilometers uit de benen te lopen en wat gegeten te hebben in de kantine, kon de wedstrijd beginnen.

Het begon met de herendubbel. De dubbel was lastig en onze heren kwamen er helaas niet lekker in waardoor dit puntje verloren ging. Ook de dames speelde niet zoals ze wilde, maar zij wisten hun dubbel wel binnen te slepen! Vervolgens gingen de twee damessingles de baan op. Na een goed begin van Maureen met een grote voorsprong verslapte ze en kwam Marianka weer erg dichtbij.

Gelukkig wist Maureen deze set toch binnen te slepen. Maureen kwam niet meer lekker in haar spel waardoor de tweede set naar Marianka ging. Uiteindelijk wist ze toch de derde set te winnen en de wedstrijd binnen te slepen. Denise moest hard werken voor haar punten tegen Meike maar wist toch te laten zien dat zij sterker was dan haar tegenstander.

Deze keer mocht Luuk het tegen Riemco opnemen. Vorige keer had Riemco laten zien een pittige tegenstander te zijn, dus het zou een spannende wedstrijd worden. Maar dit bleek voor Luuk geen probleem te zijn. Met ruime cijfers wist Luuk Riemco te verslaan en het 4e punt voor Smashing binnen te slepen. Op de andere baan speelde Yannic tegen Marco de Jager. Ook Marco heeft laten zien dat hij van waarde is voor zijn team, dus ook dit zou pittig worden. Yannic speelde een goede wedstrijd waarin de eerste set gelijk op ging maar toch net door Marco gewonnen werd. Yannic begon de tweede set goed door een ruime voorsprong te pakken en daarmee uiteindelijk ook de set binnen te slepen. Ook de derde set was spannend en het ging gelijk op. Helaas voor Smashing, wist Marco deze partij te winnen.

Als laatste mochten de twee mixen de baan op. Lieke en Roy waren gebrand om deze keer weer te laten zien wat ze waard waren en wisten dit punt dan ook binnen te halen. De laatste mix was nog een spannende, waarin de eerste set verrassend naar Amor ging. Ella en Brandon wisten zich in de tweede set goed te herpakken en deze ruim binnen te halen. De derde set was nog spannend, maar na een laatste eindsprint werd ook deze wedstrijd binnen gehaald. Een 6-2 winst voor Smashing was een feit.

Met 6 punten reed Smashing weer een heel eind terug naar huis en gingen ze lekker slapen. Want de volgende dag stond de wedstrijd tegen Velo weer op de planning.

De tweede dag was aangebroken. Ook deze dag begon met de dubbels. Beide dubbels waren erg spannend waarin er kansen waren om deze binnen te slepen voor Smashing. Helaas door een paar kleine foutjes van de dames op het eind en goed spelende tegenstanders in de herendubbel gingen beide dubbels in 3 sets nipt verloren. Vervolgens was het de beurt aan Maureen. Na een eerste goede set, moest ze de tweede set aan haar voorbij laten gaan. Maar de derde set werd vervolgens toch weer binnen gehaald.

Yannic speelde deze dag tegen Ruben Kweekel. Ook dit beloofde een spannende partij te worden. En dat werd het ook! De eerste set was al een zware klus, die Yannic toch maar mooi wist te klaren door hem net binnen te slepen. Ruben deed precies hetzelfde in de tweede set in zijn voordeel. Maar Yannic gaf niet op en wist de derde set duidelijk naar zich toe te slepen.
Denise mocht beginnen tegen Simone. Met een lichte knieblessure was het begin wat moeizaam. Maar Denise liet zich niet kennen en wist deze achterstand net op tijd om te draaien en de eerste set naar zich toe te trekken. Simone gaf zich niet zomaar gewonnen en met wat foutjes aan Denise’s kant werd deze set ook niet gemakkelijk gewonnen. Maar Denise bleef doorvechten en wist de wedstrijd netjes naar zich toe te trekken.

Luuk zijn single was een ware thriller. De eerste set sleepte Luuk net binnen met 21-18. De tweede set was ook erg spannend maar werd toch net in het voordeel van Dion besloten. Net als de twee voorgaande sets was ook de derde en beslissende set super spannend. Luuk wist op het eind toch meer punten te pakken dan Dion en sleepte dit spannende punt binnen.

Met een 4-2 voorsprong ging Smashing de mixen in. De hoop was er om nog een puntje binnen te kunnen slepen. Lieke en Roy mochten aantreden tegen Jim en Fredrika. In de eerste set ging het gelijk op, maar Velo wist toch met sterk spel de eerste set binnen te slepen. In de tweede set ging het wat beter bij Smashing. Maar Jim wist goed zijn stempel om de wedstrijd te drukken en helaas was Smashing hier niet helemaal tegen opgewassen waardoor deze wedstrijd verloren ging. Ella en Brandon speelde tegen Myke en Ruben. Na een spannende eerste set ging deze net aan Smashing’s neus voorbij. Maar in de tweede set lieten Brandon en Ella uitstekend spel zien en wisten deze binnen te slepen. De derde set ging erg gelijk op. Op het eind wist Smashing een voorsprong te nemen. Helaas kon het laatste punt net niet gemaakt worden en ging de derde set toch nog naar Velo.

Maar geen sippe gezichten, want 4-4 was de uitslag waarmee Smashing laat zien dat ze toch goed mee kunnen draaien in de handhanvingspoule van de eredivisie! Op dit moment staat Smashing 3e in de handhavingspoule met een gelijk aantal punten als Roosterse. Volgend weekend heeft het team weer een vrij weekend, maar de week erna staan er weer twee wedstrijden gepland. We hopen onze supporters weer te zien op zaterdag 18 januari om 19.00 wanneer 2dA Smashing het opneemt tegen FZ FORZA Amersfoort! Bedankt allen voor de support!