Ben Maes nieuwe trainer A-selectie BC Smashing

Gepubliceerd op 17 juli 2020 om 14:34

Na het vertrek van hoofdtrainer Paul Vennekens heeft BC Smashing het, gedurende deze badmintonloze periode, voor elkaar gekregen om een waardige opvolger te vinden voor de A-selectie. Oud-badmintonner Ben Maes uit Sint-Michielsgestel is aangesteld als de nieuwe trainer van de hoogste teams van de badmintonclub. Voorheen kwam Maes uit voor het eredivisieteam van BC Victoria Hoensbroek, maar in 2017 hing hij zijn eigen badmintonrackets in de wilgen. Een leuk bijkomend feit is dat Maes de broer is van Lieke Maes, speelster van het eerste team.

Maes over zijn aanstelling: “Ik heb heel veel zin om als coach van het 1e team en trainer van de A-selectie bij Smashing aan de slag te gaan.

Ik verwacht dat we een uitdagend en leuk seizoen tegemoet gaan en ik ben ervan overtuigd dat we met de huidige selectie mee kunnen spelen voor handhaving. Daarnaast zou ik het als trainer heel mooi vinden als elke speler in de groep na komend seizoen het gevoel heeft weer een stapje te hebben kunnen zetten in hun ontwikkeling. Daar wil ik samen met de spelers voor gaan!“

“Wij als bestuur van BC Smashing kijken uit naar de samenwerking met Ben”, laat voorzitter Rick Thijssen weten. “Het enthousiasme en de vernieuwende kijk op zowel sportief als organisatorisch vlak die Ben meeneemt naar de club past volledig in het nieuwe beleid dat de komende jaren de topsport binnen BC Smashing een frisse, nieuwe impuls moet geven.”

Afgelopen jaar is het eerste team van Smashing (gesponsord door 2dA) geëindigd op de negende plek in de Eredivisie. Het team ontliep daarmee op het nippertje de promotie-/degradatiewedstrijd, die uiteindelijk vanwege COVID-19 helemaal niet meer is gespeeld. De Eredivisie bestaat komend jaar dus uit dezelfde 10 teams.

De samenstelling van het eerste team van Smashing is nog niet helemaal rond. Vaste waarde Roy Reijbroek gaf afgelopen seizoen aan te stoppen met badminton. Of iemand zijn plek op gaat vullen, is nog niet bekend. Maes heeft komend seizoen naast het eerste team van Smashing ook team 2 (eerste divisie) en team 3 (tweede divisie) onder zijn hoede tijdens de trainingen.