2dA Smashing op scherp gezet

Gepubliceerd op 5 november 2019 om 22:28

Op zaterdag 2 november mocht 2dA Smashing het opnemen tegen Roosterse BC. Ella was weer terug van weggeweest, maar wegens ziekte was Luuk er helaas niet bij in deze wedstrijd.

Brandon en Yannic begonnen goed aan de herendubbel tegen Rick Steuten en Noah Jongen. In de eerste set konden ze het aan het eind nog even spannend maken, maar daarna kwam het duo er niet meer aan te pas. De wedstrijd ging naar Roosterse met 21-17 21-7. In de damesdubbel mochten Denise en Lieke het opnemen tegen Dorien Lups en international Nadia Frankhauser. Ondanks goede pogingen werd dit punt overduidelijk gewonnen door Roosterse met 21-13 21-14.

Door de afwezigheid van Luuk mocht Roy aantreden in de single tegen de Noorse Markus Barth. In onbekend terrein kon Roy erg goed standhouden tegen het solide spel van Markus. Na vele lange rallies ging het punt uiteindelijk naar Roosterse met 21-17 21-14. Op de baan ernaast mocht Maureen het opnemen tegen Wendy Hoeve. De lange tegenstandster wist met scherpe en aanvallende ballen Maureen het hele veld zien. Tegen het einde begon Maureen met een eindsprint. Helaas kwam deze nipt te laat, en won Roosterse met 21-12 21-18 de partij.

Denise mocht aan de slag tegen tegen Dorien Lups. De eerste set ging vlot naar Dorien, maar Denise vocht hard terug en won de tweede set. Moe gestreden pakte Dorien in de beslissende set al gauw de leiding en liet deze niet meer los. Dorien won met 21-9 17-21 21-10. Aan de andere kant was Yannic begonnen aan zijn partij tegen Rick Steuten. Het duurde lang voordat Yannic in zijn spel kwam, en Rick speelde dit goed uit en won met 21-12 21-19.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden, en het sterk spelende Roosterse was niet van plan te stoppen. Roy en Lieke begonnen erg goed tegen Nadia en Noah, maar konden dit net niet lang genoeg volhouden. Met 24-22 21-10 ging dit punt naar Roosterse. Als laatste mochten Brandon en Ella het opnemen tegen Markus en Wendy. Na enkele weken niet gespeeld te hebben was het toch even inkomen voor het koppel. Ze kwamen er dan ook niet aan te pas, en Roosterse won met 21-14 21-12.

Met deze 8-0 nederlaag sluit 2dA Smahing de eerste helft af op de negende plek. Over drie weken barst de strijd wederom los in de tweede helft van de competitie. Tot dan.