Wedstrijdverslag team 9

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 14:19

Vol goede moed begon ons team aan de middagwedstrijd tegen WSV Apeldoorn. We hadden 2 banen en konden gelijk van start!

Rob en Michael mochten het spits afbijten in hun herendubbel. De eerste set werd 12-21. Na een kort overleg begonnen ze aan de tweede set. Dit werd nog even spannend, maar helaas was de eindstand van de set 18-21. De tegenstander was helaas net te sterk, maar ze kregen het niet cadeau! De heren hebben gevochten voor wat ze waard zijn!

Tegelijkertijd was de damesdubbel met Emmie en Fréderique gestart. De eerste set ging nek aan nek, maar de tegenstander won met 18-21. De dames wisten dat ze konden winnen en gaven alles. 

Het wilde niet lukken en veel foutjes werden gemaakt. Toen het 6-19 stond, hadden ze besloten om minimaal 10 punten te halen. Ze hadden ineens een opleving en de 10-20 stond op het scorebord. De tegenstander sloeg helaas raak en het werd 10-21. Bij de revanche zal er wel een 3-setter inzitten!

En daarna begonnen de singles. Michael had wat te bewijzen en ging gemotiveerd van start. De eerste set eindigde in 9-21, voor de tegenstander. Na een paar goede tips van het team, zag Michael het licht en ging hij los! De tweede set werd met 30-29 gewonnen. Die mag wat ons betreft in het geschiedenisboek! De derde set eindigde in 21-16 en Michael was op! Maar hij had de wedstrijd in the pocket!

Talisa was zoals elke week onze eerste dame. Met het tape om de knieën ging ze de strijd aan. Haar tegenstander was een erg sterke dame, maar toch geloofden wij in de winst! Dit bleek een illusie te zijn en Talisa verloor met 13-21 en 8-21. De volgende keer beter!

Rob was inmiddels bijgekomen van de dubbel en ging van start in zijn single. Zoals we van Rob gewend zijn, werkte hij zich kapot! De doelstelling was; meer punten in de tweede set halen, dan in de eerste. En dat deed hij! De sets werden 8-21 en 9-21, maar Rob heeft gewerkt als een paard!

Toen was de beurt aan Fréderique in de tweede single. De hele kantine was ervoor uitgelopen en moedigde haar aan. Het was tenslotte haar tweede single van de dag! Ze speelde goed, maar de vermoeidheid kreeg de overhand. Uiteindelijk zijn de sets in 17-21 en 18-21 geëindigd, maar de aanmoediging was top!

De stand is inmiddels 1-5. We hebben elke week de doelstelling om minimaal 1 punt te halen. We wilden er uiteraard nog meer en na de nodige bananen en marsen konden we beginnen aan de mix-dubbel.

Talisa en Michael begonnen als eerste mix. Allebei tegen hun single-tegenstanders. De strijd was pittig en de eerste set is dan ook met 13-21 verloren. De tweede set liep beter, maar eindigde ook in 18-21. Helaas, pindakaas.

Rob en Emmie begonnen als tweede mix. Ze speelden een verkapte dubbel en dit liep niet erg soepel, waardoor de eerste set in 9-21 eindigde. Na een tactische wissel van rol, namelijk Rob voorin en Emmie achterin, was de stand in het begin van de wedstrijd 5-5! Helaas had de tegenstander het toen door en werden ze door elkaar heen gestuurd. De set eindigde in 10-21, maar dat was toch 1 punt meer dan de eerste set!

Kortom, het is 1-7 geworden en dat is voor ons doen prima. De volgende wedstrijd zullen we voor de 2 punten gaan!

Op de foto van links naar rechts: Rob, Michael, Fréderique en Talisa. Emmie staat helaas niet op de foto.