2dA Smashing wint overtuigend van AMOR

Gepubliceerd op 28 oktober 2019 om 22:26

2dA Smashing speelde zaterdagavond 26 oktober tegen degradatiekandidaat en daarmee concurrent AMOR. In een goed gevulde badmintonhal in Wijchen keken zowel spelers als publiek uit naar dit treffen. Smashing was erop gebrand te laten zien wat ze in huis hadden!

De damesdubbel van Lieke Maes en Denise Hall zorgde, na een uitstekende winstpartij, voor het eerste punt op het scorebord in Wijchen. Niet lang daarna zorgde Luuk van Renswouw en Roy Reijbroek voor het eerste winstpunt vanuit de herendubbel dit seizoen. In twee spannende sets werd gewonnen van het koppel Marco de Jager en Brent Maarsingh. 

Met een 2-0 voorsprong was het tijd voor de singels.

Yannic Smeets speelde zijn herensingel tegen de gedreven Riemco Hof. Dit werd de spannendste strijd van de dag. In een uitputtende partij met lange slagenwisselingen wist Yannic de partij nipt in het voordeel van Smashing te beslissen. De dames van Smashing mochten vervolgens aantreden. Zowel Denise Hall als Maureen Zewald waren erop gebrand het verlies van afgelopen week tegen VELO goed te maken. Ze wonnen met goed spel beide overtuigend hun duel van de Groningse dames. In de laatste singelpartij trad Luuk van Renswouw aan tegen de ervaren Marco de Jager, Luuk verassende enigszins zichzelf, maar won de partij in twee uitstekende sets.

De afsluitende gemengdubbels werden vervolgens ook gewonnen. Het gelegenheidsduo Brandon Bessem en Maureen Zewald won in twee sets van Brent Maarsingh en Marianka Wajer. Ten slotte wonnen Lieke Maes en Roy Reijbroek hun 6de mix dit seizoen en daarmee was de 8-0 eindstand een feit.

Al met al een prachtig resultaat voor 2dA Smashing. Deze 8 punten hebben ervoor gezorgd dat 2dA Smashing nu de 8ste plaats inneemt in de Eredivisie. Komende zaterdag speelt het team een uitwedstrijd tegen Roosterse BC. 2dA Smashing hoopt op een goed resultaat tegen het team uit Roosteren om zo de eerste helft van de competitie met een goed gevoel af te sluiten.