2dA Smashing laat kansen liggen in Wateringen

Gepubliceerd op 12 december 2023 om 08:14

Afgelopen weekend speelde het eerste team van Smashing tegen Velo. Ondanks Runes deelname eerder deze week aan de EK kwalificatie voor teams, kon hij gelukkig ook aanwezig zijn tijdens deze wedstrijd. 

Daarmee mocht Rune dan ook meteen beginnen in de dubbel samen met Casper tegen Ewout Beukers en Jim Middelburg. Met de harde beukers van Ewout en het goede inzicht van Jim wisten ze de twee heren van Smashing goed onder controle te houden en de wedstrijd met overtuigende cijfers te winnen (14-21, 9-21). Door een blessure van Milou Lugters aan de kant van Velo, speelde Lieke en Maureen tegen het gelegenheidskoppel Myke Halkema en Veda Diemel. De eerste set ging gelijk op en bleef tot op het einde spannend. De dames van Smashing wisten steeds beter de goede tactiek uit te voeren en daarmee de eerste set nipt binnen te halen (27-25). Deze tactiek werd doorgezet in de tweede set en daarmee werd de eerste damesdubbel voor Smashing verzilverd (21-14).

Daarna mocht Leonie haar eerste wedstrijd van de dag spelen tegen Amy Tan. Leonie moest even op gang komen waardoor ze met een achterstand aan de wedstrijd begon. Eenmaal verder in de wedstrijd speelde ze steeds beter en wist goed mee te komen. Echter had Amy veel terug en bleek scoren lastig te zijn. Daarmee werd deze wedstrijd toch met ruime cijfers door Velo gewonnen (21-10, 21-12). Op de baan ernaast was Yannic bezig met een goede single tegen Mats Duwel. Dit beloofde een thriller te worden. De heren waren aan elkaar gewaagd en dat was ook aan de stand te merken. Met een paar punten voorsprong wist Yannic het eerste set point binnen te slepen (21-19). Ook in de tweede set stond Yannic een paar punten voor, maar wist de matchpoints niet te verzilveren (20-22). Tot op het eind bleef het spannend, maar Mats trok aan het langste eind (19-21).

Ook de andere heren singel tussen Rune van Dalm en Dion bleek een van de betere wedstrijden van de avond. Rune begon met een kleine achterstand in de eerste set, maar wist zich goed te herpakken en de eerste set alsnog naar zich toe te trekken (21-18). Er werden lange spannende rally’s gespeeld waarbij de tweede set net aan gewonnen werd door Dion (19-21). In de derde set keek Rune tegen een flinke achterstand aan. Maar zoals Rune al wel eerder bewezen heeft, weerhield dit hem er niet van om alles te geven. Het was helaas net niet genoeg om toch nog te winnen en ging ook deze wedstrijd ook verloren (19-21). Als laatste van de singles speelde Maureen tegen Veda Diemel. Helaas maakte Maureen zelf teveel fouten waar Veda van profiteerde en ook dit punt naar Velo ging (11-21, 17-21).

Als laatste gingen de mixen de baan op. De eerste mix was een strijd binnen de familie Rovers. Casper Spaans en Leonie Rovers speelde tegen Myke Halsema en broer Dion Rovers. In de eerste set was het een nek aan nek race waarbij het Wateringse duo net aan wist te winnen met 22-20. Tot aan de elf in de tweede set wisten Casper en Leonie goed bij te blijven. Daarna liepen Myke en Dion verder uit en wonnen de wedstrijd (21-12). In de laatste mix was het in het begin even zoeken voor Teun en Lieke (21-11). Maar de tweede set speelde ze veel beter en wisten dan ook verrassend een set binnen te slepen (21-19). In de laatste set maakte een paar foutjes het verschil te groot en daarmee ging ook dit laatste punt naar Velo (21-17). Met slechts 1 puntje keert het eerste team weer terug naar Wijchen. 

 

Volgende week is weer een belangrijke wedstrijd tegen Amersfoort. Deze wordt zaterdag 16 december in Wijchen gespeeld. We hopen daar weer van jullie aanmoedigingen te kunnen genieten!

 

Geschreven door: Maureen Zewald