2dA Smashing 1 zonder punten terug uit Haarlem

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 17:52

Afgelopen zaterdag was het na twee weken zonder competitiewedstrijd weer tijd om te spelen. Dit weekend speelden we een uitwedstrijd tegen Duinwijck. Na verschillende blessures was het team gelukkig weer compleet, alleen Casper Spaans ontbrak door deelname aan de Portugal Junior International.

In de herendubbel speelde Yannick samen met Rune tegen Brian Wassink en Finn Achthoven. Hoewel de heren van Smashing voor het eerst samen speelde, kwamen ze aardig uit de voeten. Het koppel van Duinwijck hield de druk erop waardoor deze partij helaas verloren ging (16-21, 13-21). In de damesdubbel speelde Maureen samen met Lieke tegen Imke van der Aar en Meerte Loos. De dames van Smashing hadden een vliegende start, maar wisten de voorsprong helaas niet te behouden. In de tweede set werd het spel steeds beter maar de dames van Smashing kwamen net tekort om er nog een derde set uit te halen. Duinwijck wist de partij dus nipt te winnen (14-21, 19-21). 

 

De eerste dames single werd gespeeld door Maureen tegen Nadia Choukri. Nadia kwam net terug van een blessure, maar helaas voor Smashing was hier weinig van te merken en wist ze Maureen te overtreffen (12-21, 10-21). Hierna mocht Leonie aan de bak tegen Chloë Mayer in de tweede dames single. Leonie pakte een voorsprong in de eerste set maar kwam aan het einde te kort (19-21). In de tweede set was het verschil echter te groot waardoor deze partij verloren ging (12-21).

 

In de eerste heren single speelde Rune tegen Aram Mahmoud. Rune wist zich goed te weren tegen het spel van Aram, maar wist niet goed de hoeken van het veld op te zoeken. Hij moest daarom zijn meerdere in Aram erkennen en verloor met 13-21 en 15-21. In de tweede heren single speelde Teun tegen Finn. Teun keek helaas snel tegen een achterstand aan en verloor de eerste set (9-21). In de tweede wist hij beter mee te komen maar kwam conditie te kort om zich te weren en echt weerstand te bieden (12-21). 

 

De eerste mix werd gespeeld door Lieke en Teun tegen Imke en Aram. Het duo van Smashing liet met vlagen goed spel zien en kon prima meekomen in de rally's. Helaas maakte het koppel van Duinwijck weinig fouten waar Lieke en Teun van konden profiteren. Beide sets werden verloren (15-21, 16-21). De tweede mix werd gespeeld door Leonie en Yannick tegen Meerte en Brian. Het Duo van Duinwijck voerde de druk snel op waardoor Smashing niet hun beste spel kon laten zien. Hiermee ging helaas ook de laatste wedstrijd verloren (15-21, 14-21).

 

Smashing keerde voor het eerst huiswaarts zonder punten. Volgende week weer nieuwe kansen tegen Velo in Wateringen.

 

Geschreven door: Teun Gootzen