Smashing 5 speelt spannende wedstrijd tegen Den Bosch

Gepubliceerd op 21 november 2023 om 18:02

Op zondag 19 november vond de strijd plaats tussen Wijchen en Den Bosch. Zowel Smashing 5 als het mannenteam nam het op tegen Den Bosch. Helaas kon Laura niet meespelen omdat ze van de trap gevallen is, maar ze was wel in de hal te vinden voor aanmoediging én ze was ook nog eens de tellende engel ;). Gelukkig wilde Chantal vroeg opstaan om naast haar eigen wedstrijd (om 14.00u) in te vallen bij team 5.

 

Joris & Nick, het vaste duo, stonden al vroeg klaar om te beginnen met de eerste wedstijd van vandaag. In de eerste set moesten beide heren even inkomen en wennen aan de tegenstander waardoor de eerste set nipt verloren ging. Aan het begin van de tweede set hadden ze de tactiek van de tegenstanders door en knalden ze eroverheen. Met goed aanvallend spel en soms wat reddingen van beide heren werden de tweede en derde set overtuigend gewonnen door Smashing!

 

Op de baan ernaast stonden Jinte & Chantal klaar. Inmiddels zijn ze al aardig op elkaar ingespeeld vanwege het invallen van Jinte bij team 6. De tegenstanders wisten goed druk uit te oefenen en met verrassend spel te komen. Dit zorgde voor enige verwarring bij de dames waardoor de eerste set naar Den Bosch ging. In de tweede set bleef Den Bosch de leiding pakken en wist daarmee ook de tweede set te winnen.

Tussenstand: 1-1

 

Na de dubbels eerlijk verdeeld te hebben, was het tijd voor de singles. Als eerst mocht Nick de baan op. Op dit moment is Nick druk bezig met klussen in zijn nieuwe huis waardoor trainen er de laatste tijd niet zoveel inzit. Toch begon hij goed aan deze spannende wedstrijd. Door zijn shuttles goed te plaatsen, de kansen te pakken die hij kreeg en door te blijven gaan, wist hij knap de eerste set te winnen. In de tweede set maakte Den Bosch het hem niet makkelijk waardoor er wederom voor ieder punt gestreden moest worden. Gelukkig weet Nick hoe dat moet, en wist hiermee de wedstrijd te winnen!

 

Op de andere baan speelde Jinte haar single. Vanwege haar blessure is de single op dit moment niet haar favoriete onderdeel. Ze heeft er alles aan gedaan, wat op dit moment mogelijk is, om wat punten binnen te slepen. Helaas bleek dit nog niet genoeg te zijn waardoor deze wedstrijd gewonnen werd door Den Bosch.

 

Joris, die inmiddels ook al bijna een dubbele competitie speelt vanwege het invallen in team 6, maakte zich klaar om de baan op te gaan. In de eerste set kon Joris de tegenstander alle hoeken van de baan laten zien en nam hierin de leiding waarmee hij de eerste set won. In de tweede set had de tegenstander zijn tactiek aangepast waardoor Joris even moest wennen aan het nieuwe spel. Dit was een slimme set van Den Bosch waarmee zij de winst van de tweede set wisten binnen te halen. Op naar de derde set.. Joris was weer helemaal terug in zijn spel en gaf de tegenstander weinig kansen. Hiermee is Joris te sterk voor zijn tegenstander en pakt de winst!

 

In de laatste singlestrijd mocht Chantal zich klaarmaken voor wederom een spannende wedstrijd. Er werden veel lange rally’s gespeeld. Ondanks het doorzettingsvermogen van Chantal, wist de tegenstander haar shuttles erg goed te plaatsen. Hiermee wist Den Bosch de overwinning nipt binnen te slepen. In de tweede set ging het erg gelijk op en beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Helaas wist Chantal de set net niet te winnen waardoor Den Bosch er met het laatste singlepunt vandoor ging.

Tussenstand: 3-3

 

Beide clubs zijn erg aan elkaar gewaagd en dat is ook aan de stand te zien. Na het eerlijk verdelen van de dubbels, werden ook de singles netjes verdeeld. Zou er hetzelfde gebeuren bij de mixen?

Het vaste duo Jinte & Joris mocht als eerste aan de bak. Ze vullen elkaar goed aan, het plaatsen van de smashes van Joris in combinatie met het scherpe spel van Jinte aan het net, leidde tot de winst in de eerste set. In de tweede set kwamen de tegenstanders meer in het spel en wisten ze het Jinte en Joris moeilijk te maken. Zij namen de leiding in de tweede set. Hierdoor mocht Joris beginnen aan zijn derde driesetter van de dag.. Helaas was de scherpte bij Smashing minder geworden en maakte ze wat meer eigen foutjes waardoor ze de mix net niet wisten te winnen.

 

Voor het allerlaatste punt mochten Nick & Chantal de baan op. Het was even wennen in het begin maar dit duurde niet lang. Door de goede korte ballen aan het net én de aanvallende ballen van Nick, nam Smashing goed de leiding. De tegenstander had weinig in te brengen tegen het aanvallende spel waardoor de eerste set overtuigend gewonnen werd! Ook in de tweede set hielden Nick en Chantal het hoofd koel en bleven ze hun eigen aanvallende spel spelen. Waarmee Smashing en Den Bosch alle punten eerlijk verdeeld hebben want deze mix werd gewonnen door Smashing!

Eindstand: 4-4

 

Beide clubs waren erg aan elkaar gewaagd waardoor er veel spannende wedstrijden gespeeld zijn. Een eerlijke verdeling van de punten is hier dan ook terecht! Achteraf is er nog gezellig gekletst en een heerlijk stukje cake gegeten (thanks Mandy!).

Nu eerst even een weekend bijkomen, en dan gaan we weer door!

 

Geschreven door: Nick van der Heijden