Smashing 6 haalt mooie overwinning binnen

Gepubliceerd op 13 december 2023 om 16:49

Op zondag 10 december, 14:00h was het weer tijd om te spelen voor team 6. Het was de eerst wedstrijd waarin we weer een compleet team hadden want Fleur was weer terug van haar blessure! Ze kon helaas niet alle wedstrijden spelen, maar gelukkig hebben we Laura en Joris kunnen regelen (die inmiddels part of the team zijn geworden). Eenmaal warm gespeeld konden we beginnen met de wedstrijden...

Voor de herendubbel stonden Erik en Patrick op de baan. De eerste set ging al goed. Hier en daar een paar concentratie problemen, maar ze hebben de set binnen gehaald met 21-17. De tweede en derde set werden die concentratie problemen wat groter en hebben ze net verloren met 20-22 en 21-19. Helaas ging het eerste punt naar de tegenstanders uit Ede, maar ze hebben wel goed gespeeld.

Fleur en Chantal stonden tegelijkertijd op de baan voor de dames dubbel en dit was ook een spannende drie-setter. De eerste set was weer even inkomen voor Fleur en werden er net een paar foutjes teveel gemaakt waardoor deze set helaas werd verloren. In de tweede set kregen de dames meer grip op de wedstrijd en gingen ze met meer vertrouwen spelen. Dit pakte positief uit, want de tweede set werd gewonnen met 21-16. In de derde set ging het gelijkop. Na een achterstand van 18-13 wisten Chantal en Fleur het hoofd koel te houden en de winst met 21-19 binnen te slepen!

Tussenstand: 1-1

Het was tijd om te beginnen met de singles. Als eerste mocht Joris de baan op. Joris speelde scherp en gaf de tegenstander weinig kansen waardoor hij de eerste set met 21-14 pakte. Ook in de tweede set wist hij dit spel voort te zetten en nam hij meteen een flinke voorsprong. Dit wist hij vast te houden waardoor Joris ook de tweede set wist te winnen met 21-9!

Ondertussen was Laura ook begonnen aan haar single. Ze liet haar tegenstander alle hoeken van de baan zien en liet haar goed lopen. Ze wist hiermee de eerste set te winnen met 21-16. In de tweede set bleef Laura haar vertrouwde spel spelen. Dit werd, mede door de vermoeidheid van haar tegenstander door de eerste set, beloond met een mooie overwinning met 21-10!

Toen was het de beurt aan Erik. In de eerste set speelde Erik veel hoge ballen, waar de tegenstander behoorlijk moeite mee had. Hij pakte snel de aanval en wist hiermee de eerste set met een overtuigende 21-12 te winnen. In de tweede set wist Erik zijn concentratie vast te houden waardoor de tegenstander weinig in te brengen had. Erik heeft de tweede set gewonnen met 21-10!

Als laatste mocht Chantal zich klaarmaken voor haar single. In het begin moesten beide spelers even aan elkaar wennen. Al snel kwam ze in haar eigen spel. Ze liet de tegenstander goed lopen en zette druk als het kon. Hiermee heeft ze de eerste set gewonnen met 21-16. In de tweede set nam de vermoeidheid bij de tegenstander toe. Doordat Chantal haar spel kon blijven spelen, werd deze set met 21-11 ook binnengehaald!

Tussenstand: 5-1

Als laatste de mix. Joris en Laura (wat normaal geen vast duo is) hebben heel goed gespeeld. Ze wisten beide goed druk uit te oefenen op de tegenstanders en de shuttles goed te plaatsen. De eerste set hebben ze dan ook overtuigend gewonnen met 21-6. In de tweede set kwamen de tegenstanders beter in hun spel en werden er langere rally’s gespeeld. Gelukkig trok Smashing aan het langste eind en wisten ze de tweede set te winnen met 21-19!

Als laatste mochten Chantal en Erik de baan op. De eerste set ging niet gemakkelijk, ze moesten even wennen aan het spel van de tegenstanders en maakten hier en daar wat foutjes. Ondanks dat, wisten ze toch de set naar zich toe te trekken met 21-18. Ze begonnen sterker aan de tweede set. De aanval werd goed gepakt waardoor de tegenstanders weinig grip kregen op de wedstrijd. Met 21-11 in de tweede set, pakt Smashing ook het laatste punt.

Eindstand 7-1

Bedankt Joris en Laura voor het invallen! We zijn erg tevreden met deze uitslag en hopelijk kunnen we dat de laatste wedstrijden ook nog vasthouden! De volgende wedstrijd gaan we naar Nijmegen dus fingers crossed!

Geschreven door: Chantal Tiemessen