Smashing 3 verdeelt de punten

Gepubliceerd op 4 oktober 2023 om 10:00

Op zaterdag 30 september mochten de spelers van team 3 het opnemen tegen de club uit Wateringen: JNICE VELO 2. Met nog maar 1 wedstrijd gespeeld te hebben, stonden de spelers vol enthousiasme klaar om deze dag aan de partijen te beginnen. Helaas had Andreas nog te veel last van een zweepslag in de kuit en kon daardoor niet meespelen. Ook Jorian kon helaas niet meedoen, omdat hij invalspeler was bij Team 1. Gelukkig kon Terence (team 4) meedoen en ons uit de brand helpen!

Als eerste begonnen de dubbels! Onze dames Kim en Brigit (oftewel Fleur en Bridget) namen het op tegen Eline Eversdijk en Kimberly Vierling. In de eerste set ging het er al meteen op, en kon je goed zien dat de koppels zeer aan elkaar gewaagd zijn. Dit ging de hele wedstrijd door, om klamme handen van te krijgen! De wedstrijd ging knap, maar echter heel jammer voor ons, naar de dames van Velo met een eindstand van 18-21, 21-14 en 19-21. Goed gestreden dames!

Op de baan ernaast werd de herendubbel gespeeld met de twee T’s (Timo en Terence) tegen Tom Spanbroek en Dennis Eversdijk (wie vorige week nog inviel tegen Smashing team 1). Ons gelegenheidskoppel had niets te verliezen. Terence maakte goed gebruik van zijn smashkracht en Timo speelde met aardig wat venijn aan het net. Helaas waren de heren van Velo iets te sterk voor ze en wonnen zij de dubbel met 19-21, 15-21.

Tussenstand: 0-2

Omdat de heren eerder klaar waren met de dubbel en wat meer rust hebben gehad, begonnen allebei de heren singles als eerst. Timo begon zijn partij tegen Tom. In de eerste set stond de tegenstander goed te spelen. Deze set werd verloren door de onvoorspelbare ballen van de tegenstander. Timo kreeg in de tweede set het spel van Tom steeds beter door, en wist knap de tweede set in een verlenging naar zich toe te trekken. Allebei de spelers konden nu niets meer laten liggen in de derde set. Timo hield zijn hoofd koel en wist uiteindelijk deze lange single, na ook hard werken van Tom, naar zich toe te trekken met een stand van 12-21, 23-21 en 21-17.

Op de baan ernaast nam Terence het op tegen Dennis. Terence begon heel goed aan de eerste set en het ging gelijk op! Vol spanning zat de rest te kijken hoe de wedstrijd verder verliep. Echter nadat Dennis zijn overdrive had gevonden, was hij net een maatje te groot voor Terence en ging de wedstrijd naar Velo met 17-21, 12-21.

Tussenstand: 1-3

Nu was het de beurt aan de dames. Sterre kon nu beginnen aan haar eerste wedstrijd van de dag. In deze wedstrijd nam ze het op tegen Eline. Sterre schoot uit de startblokken en stond in de eerste set voor bij de 11. Helaas ging de tegenstandster steeds beter spelen. De scherpe cross smashes maakte het Sterre erg lastig waardoor de set alsnog werd binnengehaald door Velo. Sterre kon zich niet terugvechten in de wedstrijd gedurende de tweede set. Met 17-21, 14-21 ging het punt naar de tegenstander.

Biet speelde haar single op de baan ernaast tegen Kimberly. Na haar eerste single-overwinning nipt te zijn misgelopen laatste keer, was Biet er extra gebrand om deze partij naar zich toe te trekken. Biet begon de wedstrijd met vol vertrouwen en probeerde Kimberley alle hoeken van de baan te laten zien. Kimberley bood goed tegenstand, met name in de tweede set spreidde ze het veld heel goed. Maar met goed doorzettingsvermogen wist Biet de partij knap in 2 sets (21-13, 21-17) binnen te halen.

Tussenstand: 2-4

En nu resteerde alleen nog de gemengddubbels! Als eerste begon ons vaste duo Kim en Timo aan de wedstrijd tegen Eline en Tom. Na meestal even nodig te hebben tot de eerste pauze van de eerste set, hadden Kim en Timo net wat meer de overhand in de wedstrijd. Dit voordeel gaven ze niet meer weg en werd de partij binnengehaald met een stand van 21-18 en 21-19.

Sterre en Terence speelden op de baan ernaast tegen Kimberly en Dennis. Voor ons gelegenheidskoppel was het in het begin van de set even wennen aan elkaar en zoeken naar de juiste tactiek. Met vooral een sterke aanval waarbij Terence en Sterre elkaar goed aanvulde, werden de punten binnengehaald. In de tweede set was het duidelijk dat de tegenstander niet helemaal lekker in het spel zat, en daar werd goed gebruik van gemaakt. Knap pakten Sterre en Terence de wedstrijd met 21-17 en 21-13.

Met een tevreden eindstand van 4-4 konden we nu genieten van een drankje. Dit samen met een heerlijke aardbeien-kwarktaart en een brownie! Iedereen heeft er van kunnen smullen, het was lekker Sterre! Op naar de volgende wedstrijd(en) volgende week. En bedankt aan onze invaller Terence!

Door: Andreas Albrecht