2dA Smashing 1 speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 19:05

Op zaterdag 30 september speelde 2dA Smashing 1 de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort. Na het nipte verlies tegen Velo van vorige week, hoopten we ook nu een aantal punten mee terug te kunnen nemen. Aangezien Casper en Rune nog ontbraken door deelname aan het Wereld Jeugd Kampioenschap was de line-up van Smashing ietwat verassend; met Ben Maes als zowel speler als coach en Jorian Smeets die zijn debuut in de eredivisie maakte. 

 

We gingen van start met de dubbels. In de herendubbel namen Ben en Teun het op tegen Timo Stoffelen en Ruben Wijnands. Na een lange rally gespeeld te hebben, moesten Teun en Ben de dubbel helaas opgeven. Dit was een kleine tegenslag voor Smashing, maar tegelijkertijd wonnen de dames met goed spel de eerste set in de dubbel. Katinka en Maureen speelden tegen Renske Kwakkenbos en Madouc Linders. De eerste set werd gewonnen met 21-17. Helaas werden de tweede en derde set uiteindelijk verloren met 15-21 en 11-21.

 

Vervolgens gingen de herensingles van start. Jorian Smeets speelde tegen Timo Stoffelen. Ondanks goede rally's kwam Jorian helaas te kort met 5-21 en 9-21. Yannic nam het op tegen Bart Hoksbergen. Het was een spannende wedstrijd, waar helaas geen derde set uit volgde: 16-21 17-21. De damessingles volgden waarin Leonie speelde tegen Esmeralda van Drunen en Maureen tegen Meike Versteeg. Leonie wist haar single in twee sets tot overwinning te brengen met 21-16 en 21-16. Maureen won ook beheerst de eerste set met 21-18, maar trok helaas aan het kortste eind in de tweede en derde set: 17-21 10-21.

 

Met een tussenstand van 5-1 gingen de mixen van start. Yannic en Katinka namen het op tegen Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos. De eerste set verloren ze nipt met 19-21, maar in de tweede set kwamen ze er beter in en deze werd dan ook gewonnen met 21-15. Helaas ging de winst uiteindelijk naar Amersfoort met 15-21 in de derde set. Leonie en Jorian wisten helaas geen set te winnen en verloren met 12-21 en 12-21.

 

Uiteindelijk ging 2dA Smashing 1 met één puntje terug naar Wijchen. Niet waar we op gehoopt hadden, maar met veel driesetters die niet onze kant op vielen en goed spel gaan we met vertrouwen door naar de volgende wedstrijd. Deze zal plaatsvinden op 7 oktober om 19.00 in sporthal Achterlo in Wijchen. Kom je ons aanmoedigen? Dan zien we je dan!

 

Door: Leonie Rovers