2dA Smashing kan niet verrassen en behaalt 1 punt tegen BC Drop shot

Gepubliceerd op 8 oktober 2023 om 21:24

Zaterdag zeven oktober, alweer de derde thuiswedstrijd in ’t Achterom, Wijchen. BC drop shot, vierde plek behaald tijdens seizoen 2022/2023, heeft in de weekenden hiervoor al tegen de nummers een t/m drie van vorig seizoen gespeeld dus verscheen gretig voor punten aan de start. De opstelling van Dropshot was een mix van jong en oud. Oud-international en 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palyama (hoogste WR: 7, 2004) speelde mee. Opvallend was dat Rosy Oktavia Pancasari, huidige WR 103, ontbrak in de opstelling.

Bij Smashing ontbraken de youngsters Rune en Casper nog steeds in verband met hun deelname aan het Wereld Jeugd Kampioenschap in Spokane, Washington, USA. Als team heeft de Nederlandse jeugdploeg beslag gelegd op de 21e plek in het teamtoernooi. Tijdens het individuele toernooi was de derde ronde het eindstation voor de Nederlanders.
Invallers voor hen waren Dirk Terpstra en Timo Poos, beide normaal uitkomend in de eerste divisie én beide al trouwe invallers voor het eerste team. Voor de nog steeds afwezige Lieke (nekblessure), viel routinier Ilse van Aarle vanavond in. Ilse speelde haar laatste wedstrijd voor het eerste team van Smashing 17 jaar geleden, ook wel bekend als Ilse Bakker.
Genoeg over de spelers, op naar de wedstrijden:

Onze invallers Timo en Dirk mochten meteen in de herendubbel aantreden tegen Nick Fransman en Lars Kros. De heren zaten meteen goed in de wedstrijd en maakte er een mooie, spannende wedstrijd van. Het ging gelijk op tot de 11 waarna Nick en Lars iets scherper waren in de servicesituatie en eigenlijk de eerste set cijfermatig duidelijk wonnen. De tweede set ging wél de hele set gelijk op en een derde set was zeker verdiend, maar niet afgedwongen (12-21/19-21).

Maureen dubbelde voor de gelegenheid met Ilse en zij namen het op tegen Iris van Leijsen en Kelly van Buiten. Ook hier werden mooie rally’s gespeeld, het is en blijft alleen altijd een beetje wennen in een nieuw koppel en Maureen en Ilse maakte te veel eigen fouten om in de buurt te komen van de winst. Daarnaast lieten Iris en Kelly goed spel zien, ze maakte weinig fouten en waren de betere in de wedstrijd (14-21/12-21). Tussenstand 0-2.

Yannic speelde de tweede herensingel tegen Dicky. Dicky, 45 jaar oud, speelde bekeken en zoals altijd efficiënt. Hij wist Yannic zo moe te krijgen dat hij einde van de wedstrijd niet veel tegenstand meer kon bieden (15-21/10-21).

Leonie speelde haar singel tegen Novi Wieland. De twee bekenden (vroegere trainingsmaatjes) hebben elkaar al vaker ontmoet en het werd een zwaarbevochte wedstrijd. Gedurende de hele wedstrijd wisselde de voorsprong tussen Leonie en Novi waardoor het tot het einde spannend bleef. Novi, dit seizoen nog ongeslagen in haar singel, wist ook deze wedstrijd te winnen (14-21/21-18/16-21). Tussenstand 0-4.

Dirk heeft een steady wedstrijd gespeeld tegen oud Smashing-lid Nick. Dirk oogde fit, maakte weinig eigen fouten, maar moest toch zijn meerdere erkennen in een vooral aan het net scherp spelende Nick (13-21/11-21).

Maureen speelde tegen invaller Thamar Peters. Thamar had die middag toevallig nog tegen het tweede team van Smashing gespeeld om daarna meteen door te rijden naar Wijchen voor haar invalwedstrijd. Thamar kwam zelfs op setpoint in de eerste set met 20-19, maar Maureen hield haar hoofd koel en won de eerste set met 22-20. De tweede set kon ze het spel van Thamar beter lezen en nam ze in de rally het voortouw. Hiermee werd het eerste en enige punt van deze avond voor Smashing binnengehaald (22-20/21-14). Tussenstand 1-5.

Tot nu toe is het Smashing nog niet gelukt om met de mixen een puntje binnen te halen. Ook deze avond werden beide mixen gewonnen door de tegenstanders. Timo en Leonie speelde te wisselvallig om echt tegenstand te bieden tegen Dicky en Iris (17-21/14-21). Yannic en Ilse maakte er een tactische wedstrijd van, maar verloren ook in twee sets tegen Lars en Kelly (14-21/16-21). Eindstand 1-7.

Dirk, Ilse en Timo, bedankt voor het invallen! De volgende wedstrijd is zaterdag 28 oktober tegen DKC in Den Haag. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 11 november 19:00, tegen F.I.T. Almere.

Door: Lieke Maes