Smashing 6 pakt 6 punten

Gepubliceerd op 15 februari 2023 om 12:45

Op zondagochtend stonden team 5, team 6 en het herenteam al vroeg in de zaal en hadden er zin in. Na het opbouwen en begroeten van de tegenstanders gingen de teams de banen op.

Erik en Patrick begonnen met de herendubbel. Beide heren moesten nog even wakker worden. Ze speelden ontspannen maar maakte daardoor ook wat foutjes. De eerste set werd verloren met 18-21. In de tweede set maakten ze minder fouten, alleen kwamen ze niet helemaal in het spel. Hierdoor werd ook de tweede set verloren met 17-21.

Toen de herendubbel was afgelopen, konden Chantal en Fleur de baan op. In de eerste set waren ze allebei geconcentreerd en maakten ze weinig fouten. De eerste set werd gewonnen met 21-9. In de tweede set was de concentratie wat minder waardoor er ook meer foutjes gemaakt werden. Uiteindelijk wisten ze de tweede set ook naar zich toe te trekken met 21-17. Tussenstand: 1-1

Tijdens de damesdubbel kon Erik al beginnen met zijn single op de wisselbaan. Ook tijdens zijn single kwam Erik niet helemaal in de wedstrijd. Het waren lange rally’s met veel schijnslagen. De eerste set werd verloren met 16-21. Na het innemen van wat extra suiker ging hij de baan op voor de tweede set. Door iets te weinig concentratie kwam hij niet meer in de wedstrijd. De tweede set is verloren met 14-21.

Chantal was begonnen aan haar single. Ze begon goed aan de eerste set, ondanks het soms wat rare spel van haar tegenstander. Ze wist de eerste set naar zich toe te trekken met 21-12. Ook de tweede set bleef ze goed spreiden en gaf ze haar tegenstander weinig kans. De tweede set werd ook gewonnen met 21-12. Tussenstand: 2-2

Toen was het tijd voor Patrick om te baan op te gaan. Voor de wedstrijd probeerden beide spelers nog met elkaar te onderhandelen, betalen voor de winst of kiezen voor bittergarnituur 😉. Patrick begon goed aan de eerste set. Hij speelde erg scherp en liet de tegenstander alle hoeken van de baan zien. De eerste set werd door Patrick gewonnen met 21-12. De tweede set ging wat moeizamer. De rally’s werden langer en er werden iets meer foutjes gemaakt. Deze werd verloren met 20-22. De derde set gaf Patrick de tegenstander bijna geen kans meer en wist hij de wedstrijd te winnen met 21-13.

Hierna mocht Fleur de baan op voor haar single. De tegenstander had er een tijdje uitgelegen en was haar wedstrijdritme kwijt. Hierdoor wist Fleur de wedstrijd makkelijk naar zich toe te trekken met 21-4 en 21-5. Tussenstand: 4-2

De twee mixen konden tegelijk gespeeld worden. Erik en Fleur speelden de eerste mix. Ze pakten goed de aanval maar er werden wel wat foutjes gemaakt. Hierdoor werd de eerste set gewonnen met 21-17. De tweede set ging wat moeilijker omdat de tegenstander sneller de aanval probeerden te pakken waardoor het een spannende tweede set werd, die uiteindelijk gewonnen is door Erik en Fleur met 24-22.

Tot slot werd de laatste wedstrijd gespeeld. Patrick en Chantal begonnen moeizaam aan de mix. Ze kwamen gedurende de eerste set niet in de wedstrijd, waardoor de eerste set verloren ging met 10-21. In de tweede set werden er minder foutjes gemaakt en pakten ze goed de aanval. Hierdoor werd de tweede set gewonnen door Patrick en Chantal met 21-18. De derde set werd overtuigend gewonnen met 21-14 door Patrick en Chantal. Eindstand: 6-2!

Het herenteam wist ook een overwinning binnen te halen, zij wonnen met 5-3. Team 5 heeft met 7-1 verloren maar hebben veel spannende wedstrijden gespeeld. Na de wedstrijd hadden onze tegenstanders nog plannen en gingen ze er meteen vandoor. We hebben nog gezellig wat gedronken met de andere teams. Het was volle bak in de Smashing zaal, iedereen bedankt voor de support!

Door: Fleur Lamers