Smashing 3 en 4 doen goede zaken voor het kampioenschap

Gepubliceerd op 2 februari 2023 om 11:00

Op zondag 29 januari stonden er twee belangrijke wedstrijden op de planning. Team 3 speelde tegen hun directe concurrent voor promotie en wist hun tegenstander met 7-1 te verslaan. Team 4 werd op zondagochtend wakker met een flinke verrassing, hun directe concurrent is op de avond ervoor met 8-0 verslagen door BC Alouette! Dit creëerde weer een hoop mogelijkheden voor Smashing 4.

Team 3

Ons derde team (Timo, Andreas, Kim en Brigit) nam het op tegen GSBC AMOR, een badmintonvereniging uit Groningen. De Amorse spelers moesten dus al vroeg uit de veren om het op te nemen tegen Smashing 3. De strijdlust van het team was duidelijk aanwezig. Met invaller Ilse werden 7 van de 8 partijen gewonnen. Alleen de herendubbel ging verloren. Met als bijzondere highlight de gewonnen single van Andreas. Andreas had in de derde set een flinke achterstand opgelopen en wist uiteindelijk de wedstrijd met een hoop vertrouwen en doorzettingsvermogen te winnen.

 

Het team staat nu, met nog twee wedstrijden te gaan, 11 punten los en heeft op 12 februari nog 5 punten nodig om het kampioenschap die dag binnen te slepen.


Team 4

Na een paar stroevere partijen voor team 4 (Terence, Jorian, Laura en Nienke) stonden ze er een tijdje wat slechter voor. Maar het tij is volledig gekeerd. Door het verlies van hun directe concurrent was het team extra gebrand om zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Ze speelden die dag tegen BC Echt, een club uit het zuiden van het land. De heren hebben wederom laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en hebben alle punten weten te pakken. Nienke en Laura kwamen die dag wat lastiger op gang en konden beide hun spel niet vinden in de single. Uiteindelijk hebben ze met 6-2 gewonnen.

 

Smashing 4 staat nu met 7 punten los. Met nog maar één wedstrijd te gaan, hebben zij dus nog maar 1 punt nodig om kampioen te worden.


Door: Laura Broers