2dA Smashing verdeelt de punten in laatste wedstrijd van het seizoen

Gepubliceerd op 31 januari 2023 om 20:42

Zaterdag 28 januari: de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen voor de spelers van het eerste team. Het doel van dit seizoen, directe handhaving in de Eredivisie, werd de week hiervoor al verwezenlijkt. Deze avond trad het team op tegen de nummer zeven uit de eerste helft van de competitie (nummer 2 uit de handhavingspoule), Roosterse BC. Deze laatste wedstrijd ontbraken aan de kant van 2dA Smashing Casper en Lieke. Casper zat in IJsland voor zijn deelname aan een internationaal jeugdtoernooi en Lieke kampte met een blessure. 

Wie daarentegen zijn rentree binnen het team en debuut van dit seizoen maakte, was Brandon. Dankzij een langdurige blessure zat hij vaak als coach langs de baan dit seizoen, maar hij kon net op tijd nog een wedstrijd meespelen.

Brandon trad in de herendubbel naast Yannic aan tegen Noah Jongen en Sander Prenen. De heren moesten weer even aan elkaar wennen, maar maakten het de tegenstander zeker niet gemakkelijk. Na een spannende driesetter ging de wedstrijd uiteindelijk met 12-21/21-17/15-21 naar Roosterse BC. De dames, Ella en Maureen, namen het op de baan ernaast op tegen Dorien Lups en Elcke Vievermans. Waar Ella en Maureen in de eerste set steady speelde en weinig fouten maakte, kwamen de dames van Roosterse BC steeds beter in hun spel. In de tweede set ging het heel lang gelijk op, maar kwamen Maureen en Ella gelukkig als winnaars de baan af.

De singels gingen de baan op. De damessingels werden afgetekend gewonnen door Maureen en Leonie. Zij speelden tegen respectievelijk Nikki Pobezin en Daphne van den Berg. Nikki en Daphne spelen normaal gesproken tweede divisie. Het klassenverschil tussen deze dames was iets te groot om er spannende wedstrijden van te maken.

Yannic begon zijn wedstrijd voortvarend tegen Nico Hermans en nam brutaal een ruime voorsprong bij de 11 in de eerst set. Nico wist echter het tij te keren en won uiteindelijk met 19-21/13-21. Teun was in zijn singel zoekende naar de juiste tactiek om het Sander lastig te maken. Net toen hij meer grip kreeg op het spel van Sander, was de achterstand al te groot. Deze herensingel ging ook naar het team uit Limburg. Tussenstand 3-3.

Leonie speelde voor de gelegenheid samen met Brandon tegen Dorien en Noah. Leonie en Brandon maakten het Noah en Dorien niet gemakkelijk, maar moesten wel hun meerdere erkennen. Het Roosterse duo won in twee sets.

De stand van de laatste mix zegt eigenlijk al genoeg: 20-22/21-19/27-25. Hoe Ella en Teun deze mix toch nog naar zich toe hebben kunnen trekken, wisten ze na de wedstrijd zelf ook niet. Nico speelde met Beau Ritzen (debutant in de Eredivisie voor Roosterse BC, normaal ook uitkomend in de tweede divisie) en de duo's maakten er een hele spannende, allerlaatste wedstrijd van het seizoen van. Eindstand 4-4.

Bedankt aan iedereen die op zijn of haar manier een steentje heeft bijgedragen aan deze mooie 8e plek. Invallers, lijnrechters, vrijwilligers én natuurlijk onze trouwe supporters, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Bedankt en tot volgend jaar!

Door: Lieke Maes