Maximale overwinning op GSBC AMOR leidt 2dA Smashing naar handhaving

Gepubliceerd op 24 januari 2023 om 22:20

2dA Smashing speelde zondagmiddag 22 januari 2023 tegen concurrent GSBC AMOR. In een goed gevulde badmintonhal in Wijchen keken zowel spelers als publiek uit naar dit treffen. 2dA Smashing was erop gebrand te laten zien wat ze in huis hadden.

De damesdubbel van Lieke en Maureen zorgde, na een uitstekende winstpartij, voor het eerste punt op het scorebord in Wijchen. Niet lang daarna zorgde Yannic en Casper voor het tweede winstpunt deze competitiewedstrijd.

Yannic speelde zijn herensingel tegen de gedreven Riemco Hof, die uitwas op revanche na het laatste treffen. Dit werd de spannendste strijd van de dag, dat in een uitputtende partij met lange slagenwisselingen, in het voordeel van 2dA Smashing resulteerde (14-21, 21-16 en 21-18). Teun mocht aantreden tegen Marian Liptak. Na knap en sterk spel wist Teun de winst naar zich toe te trekken met 21-17 en 23-21.

Maureen mocht aantreden tegen Meike Brul. Sterk mentaal spel zorgde voor een overwinning voor Maureen. Leonie mocht aantreden tegen Jamie Logt en was na een mum van tijd al klaar. Leonie was met 21-6 en 21-9 een aantal tandjes te sterk voor de tegenstandster uit Groningen. Tussenstand: 4-0

Het gelegenheidsduo Teun en Lieke won in twee sets van Riemco en Bianca Oosterhaven. Ten slotte wonnen Timo en Leonie ook hun mix en daarom was de eindstand 8-0.

Al met al een prachtig resultaat voor 2dA Smashing. Deze acht punten hebben ervoor gezorgd dat 2dA Smashing nu de achtste plaats handhaaft in de Eredivisie en niet bang hoeft te zijn om te degraderen. Veilig en wel zal 2dA Smashing komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd spelen tegen Roosterse BC. Een leuke competitiewedstrijd met enorm spannende wedstrijden. Benieuwd wat het team nog in petto heeft? Kom zaterdag 28 januari om 19:00 uur kijken!

Tot zaterdag!

Door: Brandon Bessem