2dA Smashing met lege handen naar huis na wedstrijd tegen BC Amersfoort

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 22:53

Dit weekend nam 2dA Smashing het op tegen de koploper van de handhavingspoule, Decorette Amersfoort, in de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Na de overwinning van vorig weekend op Hoornse BV was 2dA Smashing klaar om punten te sprokkelen in Amersfoort. Na de team yell gingen we van start met de dubbels. Casper en Yannic namen het op tegen Ruben Wijnands en Niels Veenstra. De heren konden goed partij bieden, maar kwamen uiteindelijk te kort om de wedstrijd te kunnen winnen. Ze verloren met 15-21 en 15-21. 

In de damesdubbel namen Ella en Maureen het op tegen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. De dames kwamen niet lekker in hun spel en verloren de eerste set met 10-21 en de tweede set met 7-21. 

Na de dubbels gingen we verder met de singles. Teun mocht als eerste aantreden tegen Bart Hoksbergen. De eerste set werd verloren met 15-21, maar in de tweede set wist Teun er toch een driesetter uit te halen door met 21-16 te winnen. Deze spannende wedstrijd werd uiteindelijk nipt verloren met 19-21 in de derde set. Ondertussen nam Leonie het op tegen Meike. In de eerste set ging het gelijk aan elkaar op, maar wist Meike er toch over heen te gaan met 15-21. De tweede set werd ook verloren door Leonie met 9-21. 

Vervolgens volgde de single van Yannic tegen Thomas Sibbald. Yannic, die lichtelijk geblesseerd was, zou toch een poging wagen in deze single. De eerste set ging verloren met 15-21, waarna een spannende tweede set volgde. De stand ging gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk kon Yannic er net geen derde set uithalen. De tweede set ging met 18-21 naar Thomas Sibbald.  Maureen ging als laatste single de baan op tegen Madouc. De eerste set werd gewonnen door Madouc met 16-21, maar Maureen wist er toch een derde set uit te halen door de tweede met 21-19 te winnen. Helaas won Madouc uiteindelijk de wedstrijd met 16-21 in de derde set. 

Inmiddels was de tussenstand 0-6, maar de mixen moesten nog gespeeld worden. Ella en Teun namen het op tegen Bart en Renske. Ella en Teun gingen goed van start en wonnen de eerste set met 21-17. De tweede set liep wat minder en ging verloren met 8-21, waardoor er wederom een derde set gespeeld werd. De derde set was spannend, maar ging uiteindelijk naar Decorette Amersfoort met 18-21. 

De laatste wedstrijd die de baan op ging was de mix van Leonie en Casper tegen Niels en Madouc. De eerste set ging naar Decorette Amersfoort met 18-21. Leonie en Casper wisten echter het goede spel vast te houden en wonnen de tweede set met 21-16. De laatste wedstrijd van de avond eindigde weer in een driesetter. De derde set ging door tot aan de laatste mogelijkheid van verlenging, waarin de wedstrijd toch gewonnen werd door Decorette Amersfoort met 30-28. 

Na veel spannende driesetters waarin 2dA Smashing aan het kortste eind trok, werden er 0 punten mee terug genomen naar Wijchen. Ondanks het verlies gaan we strijdlustig opweg naar de volgende thuiswedstrijd waarin team 1 het opneemt tegen GSBC AMOR. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 22 januari in de Smashinghal in Wijchen om 15.00 uur. Hopelijk zien we je daar om ons te supporten!

Door: Leonie Rovers