Eindejaarstoernooi: vol verrassingen!

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 23:04

30 december 2022. De geur van oliebollen en appelbeignets hangt om je heen, terwijl je je tas pakt:
- Badmintonshirt en – broek --> Check!
- Sportsokken --> Check!
- Handdoek --> Check!
- Badmintonrackets --> Check!
- Schoon ondergoed --> ( huhh??)

De fiets mét verlichting uit de schuur gehaald en op naar wat toch wel zo’n beetje je laatste activiteit dit jaar zal zijn: een inmiddels tot een klassieker uitgegroeid fenomeen, ooit 'het Oliebollenvettoernooi' genaamd, nu beschaafd 'het Eindejaarstoernooi'!

Het is nog rustig als je de zaal betreedt: sommige fanatici zijn zich al aan het opwarmen (“wat een …..”), maar de overgrote meerderheid moet nog komen. De organisatie plukt zenuwachtig wat laatste restantjes oliebol tussen de kiezen weg, terwijl jij tergend langzaam je slaghout tevoorschijn haalt. "Jetzt geht los!" en met ware doodsverachting stort je je in het strijdgewoel.

Om als laatste wedstrijd, bijna zeker van de overwinning als twee rooie boeren tegen twee zwarte, oftewel twee mannen tegen twee vrouwen er nog de kreet "No mercy, ladies" aan toe te voegen.

Het spel begint voortvarend; vooral dankzij je partner. Want shuttles over je heen.. dat moest toch verboden worden (eigenlijk alle slagen die buiten het bereik van je racket vallen). Echter, de riant gewaande voorsprong wordt langzaam aan steeds kleiner (zo ook de lach op je gezicht) en verandert zelfs in een minieme achterstand. En dan, telkens kijkend op haar horloge, wel serveren, toch maar niet , ja kan nog wel, nee want te zenuwachtig en dan roept ze – wel met een beetje piepende stem – “het is TIJD!” Drie woorden waarmee dat allesvernietigende moment realiteit wordt: VERLOREN!! En dat is nog niet zo erg maar  ZIJ HEBBEN GEWONNEN. En dat zal je de (vele) jaren die je nog resten blijven achtervolgen (weet je nog, toen  ……..   NEEN GEEN IDEE, IS HET ECHT??)

Maar goed, na afloop van alle partijen werd/bleef het toch wel gezellig, in ons eigen home en werden de prijzen voor Marlies en Hans onder luid applaus uitgereikt.

En ze krijgen het toch telkenmale weer voor elkaar dit toernooi te organiseren, een welgemeend woord van dank aan onze Recreatiecommissie is dan ook zeker op zijn plaats!!

Volgend jaar weer??

Door: Paul van Lieshout