Zeven punten voor 2dA Smashing in dubbelweekend

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 22:12

Dit weekend stonden twee belangrijke wedstrijden op het programma voor 2dA Smashing. Zaterdag avond speelde het team uit tegen Roosterse BC. Niet veel later stondde wedstrijd op zondagmiddag tegen Hoornse BV op de planning. Voorafgaand aan het weekend was er nog alles mogelijk in de strijd om de 2e plek in de handhavingspoule. Nu lijkt de tweede plek uit het zicht te raken, maar zet 2dA Smashing goede stappen richting handhaving.

Tegen de Limburgse club Roosterse stonden Yannic en Casper in de herendubbel tegen Noah Jongen en Sander Prenen. Hoewel de dubbel bij ons koppel steeds beter gaat lopen, wisten Yannic en Casper niet de overhand te krijgen in deze partij. Met goede rally’s hebben ze zich goed geweerd, maar Noah en Sander waren een maatje te groot. De eerste set werd met 21-14 verloren en de tweede set met 21-15.

Op de baan ernaast stonden Ella en Maureen in de damesdubbel tegen Xenia Koelmel en Dorien Lups. In de eerste set was het nog even wennen voor Ella en Maureen die niet vaak samen in de dubbel uitkomen. Deze set werd verloren met 21-16. De tweede set ging gelijk op, maar er werden niet altijd de juiste tactische keuzes gemaakt. Ook deze set werd nipt verloren door het koppel van 2dA Smashing (21-19).

Vervolgens was invaller Timo aan de beurt in de herenenkel tegen Nico Hermans. In de eerste set was Timo nog zoekende en wist hij geen grip te krijgen op het spel van Nico (21-12). In de tweede set kreeg Timo de smaak te pakken en wist hij steeds beter hoe hij het Nico lastig kon maken. Ondanks het goede spel kwam Timo net te kort en verloor hij de tweede set met 21-19.

Op de baan ernaast stond de nog ongeslagen Lieke te spelen tegen Nikki Pobezin, een speelster die voor Roosterse inviel. Ondanks een blessure van Lieke wist ze de eerste set gemakkelijk naar zich toe te trekken (21-7). De tweede set wist Nikki het Lieke sommige punten nog lastig te maken, maar ook in deze set was Nikki geen partij. Met 21-15 won Lieke de tweede set en scoorde daarmee het eerste punt voor 2dA Smashing.

In de volgende ronde singels was Teun aan de beurt tegen Sander. Op de baan ernaast speelde Maureen tegen Xenia. Sander begon sterk aan de herensingel en nam direct een voorsprong. Door aanvallend spel kreeg Teun geen kans om goed in de wedstrijd te komen en hij verloor helaas deze partij met 21-16 en 21-12. Ook Maureen begon niet sterk aan haar singel en kwam moeizaam in de wedstrijd. Pas halverwege de tweede set wist ze op gelijke hoogte met Xenia te komen, maar ze kwam net te kort om voor een derde set te strijden. Ze verloor de partij met 21-16 en 21-19.

In de laatste ronde speelden Timo en Leonie in de eerste gemengddubbel tegen Nico en Meta Knuth. Het onervaren duo Timo en Leonie begon goed tegen het ervaren koppel van Roosterse. Met goed spel wisten ze helaas de eerste set net niet naar zich toe te trekken (24-22). Het koppel van 2dA Smashing bleef echter strijden om ieder punt en knokte zich naar de overwinning in de tweede set (21-18). In de derde set gingen Leonie en Timo sterk door en pakten een ruime voorsprong. Met een spannend einde wisten ze de set, en het tweede punt voor 2dA Smashing te pakken met 21-16.

Tegelijkertijd speelden Ella en Teun tegen Noah en Dorien. Ella en Teun, die afgelopen tijd nog erg zoekende waren in de mix, begonnen nu sterk tegen het Roosterse koppel. Het ging gelijk op, maar ze wisten helaas de eerste set niet te winnen (21-18). Ook de tweede set ging gelijk op, maar werd helaas verloren met 21-17. De wedstrijd op zaterdagavond eindigde in zes punten voor Roosterse BC en twee punten voor 2dA Smashing.

Op zondag speelde 2dA Smashing tegen Hoornse BV, de concurrent voor de derde plaats in de handhavingspoule. Casper en Yannic speelden in de herendubbel tegen Joey Muns en Robin Mesman. Het bleek een spannende wedstrijd te worden, maar helaas kwamen onze heren ook op zondag te kort in de dubbel. Nipt in twee sets werd de wedstrijd verloren met 21-18 en 21-19.

Op de baan ernaast wisten Lieke en Maureen het ook erg spannend te maken tegen Jessica Ottenhoff en Mireille van Daal. Hoewel de eerste set redelijk eenvoudig gewonnen werd (21-14), ging de tweede set na 3 gemiste matchpoints naar Hoornse BV (24-22). De derde en beslissende set ging gelijk op en het publiek werd tot op het laatste moment in spanning gehouden. Lieke en Maureen hadden echter de overhand en pakten het eerste punt voor 2dA Smashing (21-19).

Teun speelde vervolgens tegen Dave Veerman. Teun wist in de eerste set niet op het scherpst van de snede te spelen en het Dave lastig te maken (21-13). De tweede set ging echter gelijk op en Teun wist, met wat pech, de set net niet naar zich toe te trekken (21-19). Leonie  speelde op de baan ernaast tegen invalster Sanne Roos. Het werd al snel duidelijk dat Leonie geen kluif had aan Sanne en ze pakte de partij met 21-9 en 21-6. Stand: 2-2 na vier gespeelde wedstrijden.

Casper mocht het vervolgens opnieuw proberen tegen Robin, waar hij eerder dit jaar ook al tegen speelde. Casper wist het Robin een stuk lastiger te maken dan de vorige wedstrijd met goede rally’s. Helaas was Robin ook deze keer net een stukje sterker en verloor Casper met 21-15 en 21-16. Lieke speelde ook tegen een invalster van Hoornse, Sophie Mayer. Net als Leonie wist Lieke sterk te beginnen waardoor de tegenstander geen enkel zicht had op de overwinning. Lieke trok de wedstrijd snel naar zich toe en won met 21-3 en 21-8.

Als laatst begon 2dA Smashing aan de mixen met Ella en Teun tegen Joey en Mireille. Ernaast speelden Yannic en Maureen tegen Dave Veerman en Jessica Ottenhoff. Ella en Teun begonnen sterk aan de wedstrijd en pakten de eerste set met 21-15. Helaas keken ze in de tweede set tegen een achterstand aan en konden ze dit niet meer goed maken (21-18). In de derde werd het spannend, maar trok het duo van 2dA Smashing uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe (21-17). Maureen en Yannic begonnen sterk en ook zij wonnen de eerste set (21-14). In de tweede set ging het duo van Hoornse beter spelen, maar ze wisten geen derde set af te dwingen. 2dA Smashing won ook deze partij en sloot het weekend af met een 5-3 overwinning op Hoornse BV.

De tussenstand in de handhavingspoule is na 5 speelrondes: Amersfoort 35 punten, Roosterse BC 26 punten, 2dA Smashing 22 punten, Hoornse BV 15 punten en GSBC AMOR 13 punten (met een wedstrijd minder gespeeld).

Op zaterdag 14 januari 2023 speelt 2dA Smashing de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen BC Amersfoort. Daarna volgen er nog twee wedstrijden in de Smashinghal. Graag tot dan!

Door: Teun Gootzen