Smashing 2 speelt spannende laatste wedstrijd tegen Almere BV 2

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 20:09

Zondag 19 februari: de laatste wedstrijd van het seizoen. Wij, Smashing 2, gaan de wedstijd in als nummer 2 van de poule en mogen aantreden tegen de directe concurrent Almere BV2 op plek 3. Afhankelijk van het resultaat kunnen we 2e, 3e of 4e worden. Helaas waren er geen scheidsrechters aanwezig.

Luuk en Alex lieten zien een stabiele herendubbel te kunnen spelen. Ze wisten een gaatje te pakken tegen Jasper Koppen en Maurice Paassen en lieten de set niet meer lopen. De 2e set was het vertrouwen daar en gaven ze de tegenstanders geen kans meer. De uitslag werd 21-17 / 21-9.

Eveline en Katinka begonnen onrustig en hadden het lastig in de 1e set tegen Nadie Vastenhout en Ieva Pope en keken in de 2e set bij de 11 tegen een achterstand aan. Opgeven deden ze echter niet. Ze kantelde de wedstrijd met goed aanvallend spel en wisten de 2e set te winnen. Met lange rally’s lukten ze het helaas niet om de 3e set binnen te halen. Uitslag 14-21 / 21-17 / 14-21.

In de mannen singels kwam Luuk te kort tegen de altijd sterke singelaar Jasper Koppen. Met 14-21 / 16-21 een prima pot, maar geen kans op de overwinning. Voor Dirk waren er meer mogelijkheden tegen Maurice Paassen. Echter was zijn aanvallende spel niet sterk genoeg om voldoende punten binnen te halen. Uitslag 21-18 / 16-21 / 17-21

Demi, last van een verkoudheidje, mocht een zware 3 setter spelen tegen Ieva Pope. Lange rally’s met goed badminton. De winst was helaas toch wat te veel gevraagd. Uitslag 18-21 / 21-18 / 6-21.

Met een 1-4 achterstand wisten we dat we de overige wedstrijden moesten winnen om 2e te worden. Katinka gaf het goede voorbeeld en speelde sterk. Ze had weinig tegenstand in de 1e set tegen Nadie Vastenhout. In de 2e set wist Katinka iets minder de stempel te drukken maar wist ze de wedstrijd in de verlenging naar haar toe te trekken. Uitslag 21-8 / 24-22.

Alex en Demi gingen als eerst de baan op tegen Jasper en Nadie. Ze speelde een erg goede mix en lieten zien waarom wij op de 2e plek staan. Met 21-15 / 21-14 zetten zij de tegenstanders aan de kant. Dirk en Eveline moesten het laatste puntje binnenhalen tegen Maurice en Ieva. Na een sterke start was er geen vuiltje aan de lucht. De 1e set werd gemakkelijk binnengesleept. De 2e set ging moeizamer. Maar een achterstand werd omgebogen tot een voorsprong en tot matchpoints! Helaas bleek de druk toch te hoog en ging de set alsnog verloren. Ook de 3e set nog dichtbij, maar de winst was verkeken. Uitslag: 21-14 / 25-27 / 17-21.

Het was een mooi seizoen met een dik verdiende 3e plek in de 1e divisie. Bedankt aan alle lijners en supporters. Ook bedankt aan onze invallers: Casper, Jorian en Timo. We zien jullie volgend jaar graag weer!

Door: Dirk Terpstra