2dA Smashing pakt net voor de feestdagen krappe overwinning op GSBC AMOR

Gepubliceerd op 20 december 2022 om 11:28

Dit weekend stond de meest verre uitwedstrijd voor team 1 op het programma: tegen GSBC AMOR uit Groningen. Met twee volle auto’s begon onze rit van 2,5 uur naar Groningen. Onderweg maakten we een kleine koffie en chocolademelk stop, waarna we aankwamen op de bestemming. In een ijskoude hal mochten de dubbels als eerste het veld betreden. Op de ene baan stonden onze heren, Yannic en Casper, te spelen tegen Rik Wilbers en Marco Oosterhaven. 

Na een hele spannende driesetter konden onze heren de winst binnenslepen en pakten zij het eerste herendubbel punt van het seizoen en ook het eerste punt in de Eredivisie voor Casper (applaus!).

Naast hen speelden Lieke en Maureen tegen Bianca Oosterhaven en Marjolein Stam. De eerste set werd steady gewonnen door onze dames. De tweede set werd wat spannender, maar de achterstand kon net op tijd ingehaald worden. Ook zij pakten een punt voor 2dA Smashing.Met een 0-2 voorsprong gingen Teun en Lieke de baan op voor hun singels. Teun speelde tegen Riemco Hof en dat werd een langdurige, slopende driesetter. Helaas had Teun niet de langste adem en ging de winst naar GSBC AMOR. Lieke ging op de andere baan door met haar winning streak en won haar single tegen Jamie Logt netjes in twee sets.Na de eerste singles mochten de tweede singles de baan op. Casper mocht aantreden tegen Marco Oosterhaven. Het werden twee spannende sets. Helaas mocht al het harde werk van Casper niet baten, aangezien beide sets door AMOR werden gewonnen. Op de baan naast Casper stond Maureen te singelen tegen Meike Brul. Maureen liet goed spel zien en dat werd beloond met een goede overwinning voor 2dA Smashing.

Met een 2-4 voorsprong konden de mixen de baan op. Ons eerste mixkoppel, Leonie en Yannic, mocht aantreden tegen Rik Wilbers en Marjolein Stam. Helaas was het spel van Leonie en Yannic wat te wisselvallig om de winst binnen te slepen en ging dit punt naar GSBC AMOR. Op de andere baan stonden Teun en Ella te mixen tegen Riemco Hof en Bianca Oosterhaven. Het was even in het spel komen, maar daarna haalden Teun en Ella netjes dit laatste punt binnen voor 2dA Smashing.Na afloop van de 3-5 overwinning was het gevoel dubbel. Er had zeker meer ingezeten deze avond, maar met een winst naar huis vanuit Groningen, mocht team 1 best tevreden zijn. Daarna was het douchen, snel de auto in, even langs de McDonald's om samen wat te eten en vervolgens verder met de lange rit terug naar huis.Voor team 1 is het nu twee weekenden rust en daarna beginnen we het nieuwe jaar weer fris en fruitig met een dubbelweekend. Op zondag 8 januari 2023 spelen we weer een thuiswedstrijd in de Smashinghal.2dA Smashing wenst iedereen fijne feestdagen en we hopen jullie weer te zien in het nieuwe jaar!

Door: Ella Peters