2dA Smashing sprokkelt punten tegen ‘koploper’ van de handhavingspoule

Gepubliceerd op 11 december 2022 om 21:41

Dit weekend stond de eerste thuiswedstrijd in de handhavingspoule voor 2dA Smashing voor de deur. Voor bijna iedereen zou het een dubbelweekend worden, alleen wij speelden dit weekend maar één partij.

We begonnen zoals van ouds met gezamenlijk eten, waar we tegelijk konden genieten van de spannende voetbalwedstrijd tussen Marokko en Portugal. We wilden dit goede voorbeeld, waarbij de underdog won, graag volgen.

Daarmee begonnen de heren van 2dA Smashing tegen Ruben Wijnands en Thomas Sibbald. Waar Yannic en Timo vorige week niet zo lekker in hun spel kwamen, ging het deze week stukken beter. Toch wist voornamelijk Ruben het spel te domineren en werd deze partij verloren (18-21, 16-21).

De dames op de andere baan keken de eerste set vanaf het begin tegen een kleine achterstand aan. Ze kwamen nog dichterbij, maar de eerste set werd gewonnen door BC Amersfoort. De tweede set zaten Maureen en Lieke beter in hun spel en ze wisten deze set makkelijk naar zich toe te trekken. Ook de derde set gingen ze voortvarend van start. De zenuwen sloegen op het eind wat toe, maar door de ruime voorsprong was er genoeg marge en werd deze partij gewonnen (19-21, 21-10, 21-16).

Door een kleine blessure bij Yannic, was Andreas bereid om in te vallen en een single tegen Niels Veenstra te spelen. Andreas wist de eerste set goed mee te komen. De tweede set kon Niels een tandje bijzetten en hij trok daarmee de partij naar zich toe (15-21, 5-21). Leonie had een moeizame wedstrijd tegen Meike Versteeg. Leonie zat niet lekker in haar spel en Meike speelde degelijk (11-21, 10-21). Inmiddels was de tussenstand 1-3.

Daaropvolgend was het de beurt aan Teun. Bijna zoals vaste prik, speelde Teun tegen Thomas Sibbald. Tot aan de elf in de eerste set wist Teun goed bij te blijven. Daarna merkte Teun toch wel dat een week ziek zijn je conditie beïnvloedt en hij zag daarmee de eerste set aan zich voorbij gaan. Gelukkig waren de rally’s in de tweede set minder lang, maar door wat foutjes aan de kant van 2dA Smashing werd de partij door Amersfoort binnen gesleept (13-21, 16-21). Lieke singelde deze keer tegen dubbel- en mix-specialiste Renske Kwakkenbos. Lieke wist een ruime voorsprong te nemen in de eerste set. Renske wist nog een paar punten dichterbij te komen, maar ook in de tweede set speelde Lieke gedegen en won het tweede punt voor Smashing (21-10, 21-13).

Als laatste gingen de mixen de baan op. Maureen en Timo traden aan tegen het vaste mixkoppel Ruben en Madouc. In de eerste set speelden de Wijchenaren precies het spel waar de tegenstanders op hoopten en ze moesten daarmee de eerste set aan zich voorbij laten gaan. In de tweede set ging het tactisch beter aan de kant van 2dA Smashing. Echter was het koppel uit Amersfoort toch sterker en zij wonnen deze mix (10-21, 15-21). Op de baan daarnaast hadden Ella en Teun een voortvarende start en wonnen de eerste set eenvoudig. Daarna kwamen Niels en Renske beter in hun spel en zetten ze 2dA Smashing steeds meer onder druk. Het Amersfoortse duo wist deze lijn in de derde set ook door te trekken en pakte deze laatste partij ook (21-11, 18-21, 11-21). Eindstand: 2-6.Volgend weekend staat een verre reis naar Groningen op de planning. Een belangrijke wedstrijd waar we natuurlijk weer veel zin in hebben!

Door: Maureen Zewald