Smashing jeugdteam behoudt 2e plek na 5-1 overwinning

Gepubliceerd op 8 december 2022 om 12:37

Na 3 thuiswedstrijden was vandaag de dag voor de eerste uitwedstrijd van ons jeugdteam. Melle, Quinn en Jurgen mochten zaterdag de strijd aangaan tegen Olympia SVJ1 in Ochten.

De thuiswedstrijd tegen Olympia was eerder gewonnen met 4-2. Het bijzondere aan deze wedstrijd was dat het zelfs de allereerste competitiewedstrijd ooit was van onze jongens. Vol vertrouwen zaten ze dan ook in de auto de wedstrijd voor te bespreken. Ow nee, dat is niet waar, het ging natuurlijk vooral over Pakjesavond.. 😉

Eenmaal aangekomen in Ochten nam de spanning toch wat toe. Want tja,.. een andere zaal, andere lijnen op de baan, niet meer je eigen teller, dat doet wel wat met je.

Als eerste was het de beurt aan de singels van Jurgen en Quinn. Jurgen begon zoals altijd als een kleine komeet en won de eerste set met 15-21. De 2e set was voor de tegenstander met 21-18. En als je denkt dat dit spannend was, nou de 3e set overtrof het. Helaas net niet genoeg, maar Jurgen wat heb je goed je best gedaan; 27-25. Tussenstand 1-0.

In de tussentijd had Quinn z’n single gewonnen. Vooraf had hij z’n strijdplan al helemaal bedacht: ”Na de opslag sla ik de shuttle hard rechtdoor op de backhand van de tegenstander”. Dat kon niet meer misgaan. Met veel overtuiging won Quinn met 17-21 en 11-21. Wat speelde hij goed! Hiermee kwam de tussenstand op 1-1.

De jongens hadden er nog meer zin in en roken de overwinning al. De tegenstander kreeg dat in de gaten. Een date bij de McDonalds werd zelfs aangeboden in ruil voor een overwinning. Hoe verleidelijk dat ook was, de jongens wilden daar niets van weten 😊. De dubbel van Quinn en Jurgen werd gewonnen: tussenstand 1-2. De singel van Melle werd gewonnen met 15-21 en na een gouden tip van z’n moeder werd de 2e set zelfs 7-21. Tussenstand 1-3.

Er stonden nog 2 dubbels op het programma en die werden allebei gewonnen; 10-21/6-21 en 10-21/13-21. EINDSTAND 1-5!! Wow, wat goed gedaan!! Door deze overwinning blijven ze de 2e in de competitie. Volgende week mogen ze het opnemen tegen de nummer één van de competitie. Als dat niet spannend wordt…

Wat is het elke week een feestje om naar dit team te kijken. Het verschil met de eerste competitiewedstrijd en vandaag was goed te zien. Wat hebben ze al veel geleerd! Een groot applaus voor de jeugdtrainers Nienke en Joris!!