2dA Smashing wint de eerste handhavingskraker

Gepubliceerd op 4 december 2022 om 23:00

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd geëindigd met een thuiswedstrijd tegen Hoornse BV die resulteerde in 4-4. Na een paar weken rust is de uitwedstrijd tegen Hoorn de eerste wedstrijd die weer op het programma staat. Een belangrijke wedstrijd omdat de strijd voor directe handhaving in de Eredivisie waarschijnlijk tussen Smashing en Hoorn zal gaan.

Niet alleen voor Smashing een belangrijke dag, maar ook voor het Nederlands elftal. Zij speelden op deze zaterdag om 16:00 uur tegen de Verenigde Staten voor een plekje in de kwartfinale. Het team heeft deze wedstrijd samen in de Van der Valk in Hoorn gekeken, met heel veel bitterballen (bij ieder Nederlands doelpunt werd een schaal bitterballen geserveerd).

Zaterdagavond in Hoorn zagen we tussen de bekende gezichten bij binnenkomst ook twee voor ons nieuwe gezichten bij de tegenstander: Rico Klaassen Bos en Sophie Mayer. Beide spelers komen normaal voor het tweede team uit, maar door een aantal blessures mochten zij het deze avond tegen ons opnemen. Niet alleen bij hen nieuwe gezichten, maar ook bij het team van Smashing. Naast de vaste selectie hebben wij deze avond beroep gedaan op de heren uit team 3, Andreas Albrecht en Timo Poos. Voor Andreas de tweede keer in de Eredivisie en bij Timo zijn we de tel al kwijt geraakt.

Timo mocht meteen in de herendubbel naast Yannic aantreden tegen Joey Muns en Rico. In de eerste set namen onze heren eigenlijk al meteen een ruime voorsprong die ze niet meer uit handen hebben gegeven. De tweede set voelden de heren de wedstrijd uit handen glippen. Ze waren tijdens de rally de betere, maar vonden het steeds lastiger om het punt te maken. Doordat er ook nog wat slordigheidsfoutjes inslopen, ging de wedstrijd uiteindelijk met 21-15/13-21/15-21 naar Hoornse. De dames, Ella en Lieke, namen het op de baan ernaast op tegen Sophie en Simone Hermsen. Deze wedstrijd ging met zakelijke cijfers zonder al teveel moeite met 21-6/21-7 naar Smashing. Tussenstand 1-1.

De singels gingen de baan op: na een duidelijke overwinning voor Teun in de eerste set (21-12) tegen Joey, kreeg Joey steeds meer grip op het spel van Teun in de tweede set. Na een spannende tweede set waarin veel korte rally’s op hoog tempo zijn gespeeld wist Teun de wedstrijd met 23-21 naar zich toe te trekken. Leonie speelde tegen Jessica Ottenhof. Jessica die normaal gesproken dubbelt en mixt, had duidelijk moeite met het terugvinden van haar singelritme. Waar Leonie steady speelde en weinig fouten maakte, maakte Jessica de fouten en sloeg ze veel shuttles in de dubbellijnen en achter uit. Leonie wist haar spel vast te houden in de tweede set. Door de ruime voorsprong die ze had opgebouwd, was Jessica net te laat met haar comeback toen ze weer wat beter in haar spel kwam. Leonie wist hiermee haar tweede singel in de Eredivisie te winnen (21-7/21-14). Tussenstand 3-1.

Andreas begon zijn wedstrijd tegen Dave Veerman met enige wedstrijdspanning. Beide spelers zijn snel op de baan en houden van lange rally’s. Alleen was Dave net wat scherper, net wat sneller, net wat beter. Andreas heeft zeker een paar mooie punten laten zien, maar Dave was de betere deze avond 9-21/9-21. Lieke won afgetekend van Simone met 21-8/21-9. Tussenstand 4-2.

“Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.” Deze Cruijffiaanse uitspraak is zeker van toepassing op de wedstrijd van Maureen en Timo. Eigenlijk vooral op de tweede set. Met de felheid die zij in de laatste set lieten zien, is 100% een mooi percentage. 100% winst voor Maureen deze avond én 100% in de mix voor Timo tot nu toe in de Eredivisie.

De andere mix beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden. Ella en Teun hebben tot de 11-9 in de tweede set niet in de problemen gezeten. Hierna kwamen Dave en Jessica steeds beter in de wedstrijd en werd het moeilijker om in de aanval punten te scoren. De wedstrijd ging uiteindelijk naar Hoorn met 21-16/18-21/14-21. Eindstand 5-3.

Timo en Andreas, bedankt voor het invallen en natuurlijk voor de gezelligheid!

De volgende Eredivisiewedstrijd is zaterdag 10 december 19:00 uur thuis in ’t Achterom tegen BC Amersfoort. Hopelijk tot dan!

Door: Lieke Maes