Smashing 3 speelt tegen de nummer 2 van de poule

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 17:40

Op zondag 20 november mochten wij, de spelers van team 3, aantreden tegen de huidige nummer twee uit de poule: BC Mariken 2. Zelf staan wij op dit moment eerste, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden! Helaas had Brigit te veel last van haar heupblessure en kon daardoor niet meespelen :(. Gelukkig was daar onze heldin Denise die wel graag een wedstrijdje mee wilde doen. Met gezonde spanning begonnen we aan de dubbels.

De heren Andreas en Timo, a.k.a. de ideale schoonzoon (zegt ie zelf ;)), namen het op tegen Thijs Richters en oud eredivisionist Stephan van Houtem. Onze heren speelden een goede wedstrijd en kwamen nauwelijks in de problemen (21-10, 21-17). Dit was een goed begin van de dag, dus op naar meer! Op de baan ernaast stonden Kim en Denise tegenover Hanneke van Weert en Yannah Loppies. Denise had al een tijdje geen competitie meer gespeeld, dus het was even inkomen. In beide sets ging het tot de 11 gelijk op met lange rally’s, maar daarna lieten onze dames zien duidelijk de betere te zijn (21-12, 21-10). 2-0 voor ons!

Timo stond meteen in de startblokken om aan zijn singel te beginnen, waarin hij het mocht opnemen tegen Bram Meijer. De heren waren in de eerste twee sets erg aan elkaar gewaagd (22-20, 17-21). Hierdoor moest er een beslissende set gespeeld worden, waarin Timo slimmer speelde en de wedstrijd naar zich toe trok met 21-13. 3-0 voor ons! Denise mocht gaan singelen tegen Hanneke. Bijna de hele eerste set werd tegen een achterstand aangekeken. Aan het eind rende Denise net even wat harder en won ze de set alsnog! In de tweede set kreeg Denise meer vertrouwen in haar slagen en daardoor kreeg de tegenstandster alle hoeken van het veld te zien. Het vierde punt werd binnengesleept (21-18, 21-11).

De andere twee singels gingen de baan op: Andreas tegen Thijs en Kim tegen Lynn Appels. Zoals we van Dre gewend zijn werd het een ware triller! De rally’s waren lang en het spel ging alle kanten op. Dre heeft alles gegeven maar helaas trok de tegenstander aan het langste eind (24-22, 17-21, 19-21). Op de baan ernaast won Kim de eerste set zonder al te veel in de problemen te komen (21-15). In de tweede set gaf de tegenstandster wat gas bij waardoor Kim achter kwam te staan. Op precies het juiste moment bedacht Kim dat ze absoluut geen zin had in een derde set en sleepte de wedstrijd binnen (21-19)! Tussenstand: 5-1, waardoor de winst sowieso werd veilig gesteld. Team 3 zou team 3 niet zijn als ze niet hongerig waren naar meer. Vol vertrouwen gingen we de mixen in.

Ons onverslaanbare mixkoppel Timo en Kim mocht het opnemen tegen Stephan en Yannah. Op voorhand beloofde dit een mooie en spannende wedstrijd te worden. Scherpe ballen van beide kanten zorgde voor een gelijkopgaande wedstrijd. Helaas trok de tegenstander aan het langste eind en de winningstreak werd verbroken (19-21, 21-17, 18-21). Andreas en Denise stonden tegenover Bram en Lynn. In het begin moesten ze nog aan elkaar wennen en werd er direct tegen een 11-3 achterstand aangekeken. Een inhaalslag werd gemaakt maar bleek net niet genoeg om de set binnen te slepen (18-21). De tweede set ging stukken beter. De hele tribune, teller Brigit en Denise en Andreas zelf zaten met hun gedachten al in de derde set toen 20-15 op het scorebord kwam. De tegenstander stak daar een stokje voor door 7 punten op rij te maken (20-22). Eindstand: 5-3.

Na de wedstrijd konden we genieten van de zelfgemaakte pepernoten en appel-kaneel cake van Timo! Het smaakte goed hoor Timeaux, dus +1 voor ideale schoonzoon. We zijn allemaal erg blij met de winst van vandaag want we blijven koploper! Op naar de tweede helft van de competitie. En Denise, heel erg bedankt voor het invallen :)!

Door: Brigit Steetzel