Smashing 6 speelt spannende wedstrijd tegen de koploper

Gepubliceerd op 17 november 2022 om 21:26

Het was zondag 13 november, 14:00h. Team 6 was klaar om tegen de nummer 1 van de poule te spelen. Het was de eerste keer dat wij om 14:00h moesten spelen en dat was wel te merken. We moesten namelijk allemaal erg hard lachen toen we erachter kwamen dat Tom al om 10:00h aanwezig was… Toen we er allemaal om 14:00h waren, hadden we twee banen dus we konden snel aan de slag!

Allereerst de dubbels. Tom en Bas (Bas viel in voor Patrick) begonnen goed en eindigden goed. Goede concentratie en een hoog tempo was een top combinatie voor de winst: 21-18 en 21-17. 1-0 voor #TeamSmashing.

Fleur en Chantal begonnen prima aan de eerste set. Deze hadden ze namelijk met 21-17 gewonnen, hierna begonnen ze wat meer foutjes te maken. Ondanks dat we wel goed speelden en goed de aanval overnamen hebben we toch de tweede en derde set verloren met 16-21 en 18-21. De tussenstand? 1-1

Tijd voor de enkels. Erik speelde als eerste zijn enkel wat best goed ging. De eerste set heeft hij namelijk gewonnen met een overtuigende 21-13. Of het aan de middag-wedstrijd lag of aan het feit dat hij eerder weg moest, geen idee, maar vanaf de tweede set viel de concentratie een beetje weg bij Simons wat leidde tot een drie setter. Erik deed erg zijn best en speelde zijn tegenstander goed rond. Maar toch was zijn concentratie was ver te zoeken met als resultaat: een punt voor de tegenstanders. De uiteindelijke stand is 21-13, 10-21, 11-21 geworden.

Ondertussen is Chantal ook op de baan gaan staan. Door wat vooronderzoek was ze een beetje zenuwachtig geworden, maar dat ging in de eerste paar punten wel weer weg. De eerste set was Chantal een beetje on de indruk van de plaatsingen van haar tegenstandster wat er toe leidde dat ze de eerste set verloor met 17-21. De tweede set daarentegen ging al stukken beter. Zelf meer rondspelen en het patroon achterhalen (Thanks Tom en Fleur) zorgde ervoor dat ze de tweede set binnenhaalde met 21-13. Op naar de derde set, deze was weer spannend. De tegenstanders paste haar tactiek aan, Chantal speelde haar hoge ballen niet diep genoeg. Je raad het al: Chantal verloor de derde set met 19-21. De tussenstand was 3-1.

Toen gingen Fleur en Bas de baan op. Bas had al een wedstrijd in de ochtend gehad met zijn eigen team, maar dat weerhield hem er niet van om een zware wedstrijd te spelen. Wederom een drie setter, waarbij de tweede set iets minder ging. Maar alsnog heeft bas zijn wedstrijd gewonnen met 21-19, 16-21, 21-18. Fleur heeft ook een goede wedstrijd gespeeld. Waar de eerste set iets lastiger ging heeft ze zichzelf goed teruggepakt. Goede spreiding, goede hoge ballen en een goede conditie zorgde voor een overwinning van 22-20 en 21-14! De tussenstand was nu 3-3 met nog twee mixen te gaan.

Voor de eerste mix stonden Tom en Chantal op het veld en zij speelden de eerste set erg goed. Door veel de aanval te pakken wonnen zij met 21-18. De tweede set was nog spannend. Ze maakten iets teveel foutjes waardoor wij de tweede set verloren met 17-21. De derde set is waar het fout ging…. Waar ze nog gelijk stonden bij de pauze met 9-11 hadden we geen concentratie meer waardoor het na een tijdje 9-18 stond. De derde set hebben we uiteindelijk verloren met 12-21. Nu kwam het aan op Fleur en Erik.
Waar wij geen concentratie hadden Fleur en Erik dat wel! De goeie drops van Erik en de scherpheid van Fleur aan het net zorgde voor een spannende maar wel verdiende 21-19, 21-19 overwinning!

De uiteindelijke stand? 4-4, maar we zijn er erg blij mee. We hebben goede hoop voor de volgende keer tegen dit team aangezien wij nu zes 3-setters hebben gespeeld en het ook zo de andere kant op kan vallen!