Smashing viert feest en speelt gelijk tegen Hoornse BV

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 21:27

Vrijdag 11 november vierde Smashing feest. Niet vanwege een kampioenschap of een zwaarbevochten overwinning, maar omdat het langverwachte Smashing feest eindelijk daar was!

De spelers van team 1 moesten het echter rustig aan doen, want de concurrenten uit Hoorn kwamen de dag erna op bezoek. Deze wedstrijd zou bepalen wie achtste of negende zou worden. 2dA Smashing moest drie punten halen om de achtste plek veilig te stellen, dus alles was eraan gelegen om scherp aan de start te staan.

Casper en Teun begonnen met het herendubbel tegen Dave Veerman en Joey Muns. De eerste set was inkomen, maar de heren verzetten zich sterk in de tweede set. Helaas kwam de eindsprint net te laat, waardoor de heren uit Hoorn wonnen met 16-21 19-21. In het damesdubbel mochten Lieke en Maureen het opnemen tegen Mireille van Daal en Jessica Ottenhof. De dames van 2dA Smashing begonnen sterk, maar wat foutjes in de eerste set maakte het toch nog spannend met een stand van 21-18. In de tweede set schoten ze uit de startblokken en stonden ze met 11-4 voor. Helaas kon de knie van Mireille het niet volhouden, waardoor het damesdubbel werd opgegeven.

Yannic mocht aan de slag tegen Patrick Zbinden. Met vlagen werden er lange rally’s en goed spel laten zien. Zeker in de tweede set waren de heren aan elkaar gewaagd. Tegen het einde had de conditie van Patrick de overhand, en won hij met 15-21 17-21. Op de baan ernaast vocht Maureen het uit tegen Feng Groothuijse. De eerste set walste Maureen over haar tegenstandster heen. Feng herpakte zich goed in de tweede set, waardoor de zenuwen toesloegen bij Maureen. Gelukkig wist ze haar hoofd koel genoeg te houden om de winst te pakken met 21-6 19-21 21-15.

Tot slot mochten twee titanen uit de nationale selectie het tegen elkaar opnemen: Casper en Robin Mesman. Met veel lange rally’s vol explosiviteit, harde smashes, en snoekduiken was het een mooi gevecht om te aanschouwen. Casper kwam net wat fitheid tekort, waardoor de wedstrijd door Robin werd gewonnen met 15-21 15-21. Op papier zou Lieke het moeten opnemen tegen Mireille, maar vanwege de blessure werd deze partij niet gespeeld.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Leonie en Yannic speelden tegen Dave en Jessica. De routiniers pareerden het strakke spel goed, waardoor 2dA Smashing niet goed in de rally’s kwam. In de tweede set kwamen Yannic en Leonie beter in hun spel, maar wisten dit in de laatste set niet vol te houden. Het punt ging naar Hoorn met 15-21 24-22 16-21. Als laatst gingen Teun en Ella de baan op tegen Patrick en Feng. De aanval en de druk werden volledig bij Feng neergelegd, wat de juiste tactiek bleek te zijn. Het duo van 2dA Smashing won met 21-16 21-9.

Met een uitslag van 4-4 werden de punten verdeeld. Genoeg voor 2dA Smashing om als achtste de eerste helft van de competitie af te sluiten. Over drie weken begint de tweede helft, met wederom Hoorn als eerste tegenstander. Bedankt voor alle support, en tot de volgende keer!

Door: Yannic Smeets