Smashing 4 goed op weg voor kampioenschap

Gepubliceerd op 9 november 2022 om 20:48

Afgelopen zaterdag speelde we tegen Veghel 67 BC team 1. Aan het begin van het seizoen hadden we verwacht dat dit een pittige tegenstander zal worden. Daarom mogen we zeer tevreden zijn met een 6-2 overwinning! Mede door deze uitslag staan we nu 4 punten los op de grootste concurrent voor het kampioenschap, Alouette BC.

We begonnen sterk en wonnen beide dubbels. De dames wonnen de dubbel netjes in twee sets, met 21-15 en 21-16. De heren hadden met 21-19 net de 1e set gewonnen, maar wisten niet de 2e set te pakken. Gelukkig konden ze zich herpakken en pakte ze de 3e set.

Laura begon goed aan de single, maar het lukte niet om de tegenstander de baas te blijven en verloor met 18-21 en 13-21 de enkel. Jorian had een moeizame start, hij verloor de 1e set met 10-21. Jorian zou Jorian niet zijn als hij niet de “beest-modus” aan zet en de tegenstander laat werken als een malle. Hierdoor heeft hij de 2e set gewonnen met 21-18. Mentaal en fysiek had hij de tegenstander in de houtgreep, en won hij de 3e set overtuigend met 21-10.

Nienke had een moeilijke start in de singel, maar ze wist alsnog de wedstrijd heel knap binnen te slepen. Ze stond 18-20 achter, maar wist 4 punten op rij te scoren waardoor ze de 1e set wist te winnen! Het publiek zat op het puntje van de tribune! Nienke bleef sterk doorgaan en pakte ook de 2e set. Terence had een minder spannende wedstrijd en won in 2 sets de singel met 21-14 en 21-10.

Met een 5-1 tussenstand konden we met een goed gevoel de mixen in gaan. Nienke en Jorian wisten geen antwoord te vinden op de snoeiharde zogeheten “head-shot smashes”, aka “aanvallende clears”, van de linkshandige tegenstander. Ze verloren in twee sets met 13-21 en 11-21. Laura en Terence wisten met ups en downs de mix te winnen met 21-14 en 21-18.

Al met al mogen we met een 6-2 overwinning tevreden terugkijken op de wedstrijd. Volgend weekend scheurt Jorian het team weer naar Limburg, voor de wedstrijd tegen ECHT BC. Het weekend daarop wordt spannend, want dan spelen we tegen de nummer 2, Alouette BC.

Door: Terence Beijloos