2dA Smashing blijft zonder punten achter na wedstrijd tegen BC Drop Shot

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 21:10

Afgelopen zaterdag nam 2dA Smashing het op tegen BC Drop Shot. Wederom een thuiswedstrijd voor eigen publiek en bijna de laatste wedstrijd van de eerste helft. Na een heerlijk avondmaal met lasagne, babi pangang en rijst gemaakt door Anja was het tijd om ons klaar te maken voor de wedstrijd.

BC Drop Shot staat 4e in de competitie en kwam met hun A-team binnen, dus dit zou een lastige avond worden voor ons. Maar wij waren strijdlustig en begonnen met de dubbels.

In het herendubbel speelden Casper en Yannic tegen Ciar Pringle en Freek Golinski. Het duo van Drop Shot was iets te sterk voor ons duo en deze wedstrijd werd verloren (16-21, 10-21). In het damesdubbel speelden Maureen en Lieke tegen Jaymie Laurens en Novi Wieland. De eerste set ging helaas naar de tegenstander, maar tijdens de tweede set kwamen onze dames goed in hun spel en wonnen zij deze set. Na een spannende derde set met goed spel trokken de dames van BC Drop Shot aan het langste eind en wonnen zij deze wedstrijd (12-21, 21-12, 16-21).

Hierna gingen de singles van start. Leonie begon als eerste en zij mocht het opnemen tegen Rosy Oktavia Pancasari. Na hard strijden voor elk punt, moest Leonie haar meerdere erkennen aan Rosy en verloor Leonie deze wedstrijd (10-21, 10-21). Naast haar op de baan, begon Teun aan zijn single tegen Ciar Pringle uit Schotland. Helaas was het goede spel van Teun niet goed genoeg tegen Ciar en won Drop Shot deze single (12-21, 16-21).

Met een 0-4 achterstand, begonnen de laatste twee singles. Maureen begon haar single tegen Jaymie Laurens. Met iets te veel foutjes aan Maureen’s kant, trok Jaymie de eerste set naar zich toe. Tijdens de tweede set kwam Maureen beter in haar spel en ging het gelijk op, maar op het eind ging Jaymie erover heen en won het 5de punt voor Dropshot (10-21, 17-21). Op de andere baan stond Yannic te strijden tegen de ervaren Dicky Palyama. Yannic heeft gestreden voor wat hij waard was, maar de ervaren Dicky bleef te sterk en won deze wedstrijd (12-21, 18-21).

Met een 0-6 tussenstand, gingen de mixen de baan op. Op de ene baan stonden Casper en Leonie te spelen tegen Freek Golinski en Novi Wieland. Casper en Leonie wisten mooie punten te maken, maar het duo Freek en Novi was te sterk om van te kunnen winnen (17-21, 13-21). Op de andere baan stonden Teun en Ella te spelen tegen Dicky Palyama en Rosy Oktavia Pancasari. Een lastige mix voor Teun en Ella tegen twee single spelers en deze wedstrijd werd ook gewonnen door BC Drop Shot (14-21, 9-21).

Ondanks een eindstand van 0-8, is er goed spel en strijdlust laten zien door de spelers en nemen we dit mee naar volgende week. Volgende week staat de wedstrijd tegen Nutri-Dynamics Hoornse BV 1 op het programma. Dit belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden waar gestreden gaat worden voor de 8e plek. De aanmoediging kunnen wij hard gebruiken, dus hopelijk zien we je dan!

Door: Ella Peters