Derby tussen BC Smashing 2 en BC Mariken 1

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 21:33

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de derby tussen BC Smashing 2 en BC Mariken 1. Helaas moest Smashing het deze wedstrijd doen zonder de aanwezigheid van Dirk Terpstra en Casper Spaans.


De Nijmeegse tegenstander kende veel bekende gezichten: het team staat onder leiding van oud Smashingcoach Paul Vennekens en onder de aanwezige spelers bevonden zich onder andere ex-Smashing eredivisionist Stephan van Houtem, en tevens goede bekenden van het Smashingteam: Pepijn de Lange en Rick Steuten. De zaal was bij aanvang al gezellig gevuld met zowel toeschouwers van BC Smashing als BC Mariken.

 

Net als altijd werd gestart met de beide dubbels: de damesdubbel van Katinka en Eveline begint lekker op stoom te komen en het eerste punt werd redelijk gemakkelijk binnengehaald door de Smashingdames met 21-15 en 21-12 tegen Kiara Chin en Helena Cockx. Onze heren Luuk en Alex hadden een zwaardere kluif aan Stephan en Rick (beide zeer ervaren voormalig eredivisiespelers), zij verloren de eerste set. Echter konden Luuk en Alex het tempo goed hooghouden, revancheerden zich in de tweede set en wonnen ook de derde set; met 16-21/21-15/21-11 stond het scorebord op 2-0 voor Smashing.

 

Hierna was het tijd voor de beide damessingels: zowel Demi als Katinka lieten zien dat zij de sterkere dames waren en pakte een solide winst tegen Kiara Chin en Nathalie Bruijsten, tussenstand 4-0.

 

Voor het vijfde punt mocht Luuk aantreden tegen Rick Steuten. Een spannende wedstrijd tussen twee technisch goede spelers. Luuk had een goede tactiek maar helaas lukte het niet altijd even goed om dit in punten om te zetten waardoor hij in Rick zijn meerdere moest erkennen, met 18-21 en 14-21 was het eerste punt van Mariken in deze wedstrijd een feit. In de andere herensingel tussen Alex en Pepijn ging het in het begin van de eerste set gelijk op, maar werd daarna overtuigend door Alex gewonnen met 21-14. De tweede set bleef tot het einde spannend en moest in de verlenging beslist worden, maar ook deze set werd door Alex binnengehaald. Door deze overwinning was Smashing al verzekerd van de winst: 5-1.

 

Als laatste werden de gemengd dubbels gespeeld: Luuk/Eveline tegen Stephan/Helena en Alex/Demi tegen Pepijn/Nathalie. Beide Smashingkoppels speelden niet hun beste spel helaas en de dubbels van Mariken speelden slim waardoor beide partijen niet zomaar gewonnen werden. Met hard werken werden beide punten toch door Smashing gepakt waardoor een eindstand van 7-1 in het voordeel van Smashing 2 op het scorebord stond! Een nette score waar we als team tevreden op terugkijken.

 

De wedstrijd hebben we gezellig afgesloten in de kantine onder het genot van een drankje en een heerlijk stukje taart met dank aan Luuk ;) Ook dank aan alle toeschouwers en lijnrechters voor jullie support/hulp!

 

Door: Eveline Kersten