2DA Smashing keert met één punt terug uit Wateringen

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 17:55

Afgelopen zaterdag nam 2dA Smashing het op tegen Velo. Wederom een uitwedstrijd voor Smashing, die plaatsvond in Wateringen. De dag begon helaas met het nieuws dat Ella en Brandom ziek waren, dus gingen we met een kleiner team dan gepland op pad naar Wateringen. Onderweg zijn we nog even gaan tanken, aangezien we geen risico wilden lopen om niet meer thuis te komen. Dit was geen probleem, omdat we op tijd vertrokken waren.

Eenmaal in Wateringen was er een bijzondere line-up in een donkere zaal met een aantal lichtstralen en geprojecteerde video. Vervolgens werden we één voor één naar voren geroepen.

 

Hierna begonnen we met de dubbels. In het herendubbel speelden Casper en Yannic tegen Russell Muns en Jim Middelburg. Het ervaren duo was iets te sterk en de wedstrijd werd verloren (10-21, 15-21). In het damesdubbel speelden Maureen en Lieke tegen Myke Halkema en Stefanie Nijsse. Ze waren gewaagd aan elkaar, maar helaas werd de dubbel verloren (13-21, 16-21).

 

Toen gingen de singles van start. Yannic nam het op tegen Dion Rovers. Met een goede start won Yannic de eerste set met 21-19. Ondanks de lange rallies verloor Yannic uiteindelijk met 11-21 en 14-21. Ondertussen was Leonie begonnen aan de single tegen Veda Diemel. Het ging gelijk aan elkaar op, maar op het eind ging Veda erover heen met 14-21. De tweede set was spannend, maar werd net verloren (19-21). Helaas geen derde set.

 

Hierna volgde de singles van Lieke en Teun. Teun heeft zijn eerste single van dit seizoen gespeeld tegen Mats Duwel. Hij ging goed van start en won de eerste set met 21-15, maar de tweede en derde set was Mats toch iets slagvaster (8-21, 11-21). Lieke nam het op tegen Hanna Couwenhoven. Lieke speelde goed en won met overtuiging. Het eerste puntje was binnen voor Smashing (21-17, 21-10).

 

Als laatste werden de mixen gespeeld. Leonie en Casper speelden tegen Russell en Myke. Leonie en Casper wisten mooie punten te maken, maar het duo Russell en Myke was te sterk om van te kunnen winnen (15-21, 8-21). Maureen en Teun namen het op tegen Jim en Milou Lugters. Ze kwamen er niet helemaal lekker in, mede door de goede tegenstanders, en verloren met 10-21 en 7-21.2dA Smashing nam 1 punt mee uit Wateringen. Eindstand: 1-7.

 

Volgende keer staat GSBC AMOR op het programma. Een thuiswedstrijd op 29 oktober 2022 om 19.00 uur in Wijchen. Hopelijk zien we je dan!

 

Door: Leonie Rovers