Team 5 even op en neer naar Ulft voor een zwaar bevochten punt

Gepubliceerd op 13 oktober 2022 om 18:53

Afgelopen weekend hebben wij op zaterdagmiddag vanaf Cuijk een mooie trip gehad door Duitsland naar het verre Ulft. De wedstrijd stond om 15.30 uur gepland, dus helaas moesten we die zaterdag het avondeten een keertje overslaan. Gelukkig hebben we die zaterdag ook een geweldige invaller bij ons genaamd Erik die het geen probleem vond om op zijn vrije dag met ons helemaal naar Ulft te kachelen.

 

Onze tegenstanders spelen al heel wat seizoen 3e divisie en hebben vaak in het bovenste gedeelte van de poules meegedraaid. We wisten dat het daardoor een moeilijke opgave zou gaan zijn om veel punten te pakken. Het team vanuit Smashing bij deze wedstrijd werd vertegenwoordigd door: Joris, Erik, Laura en Jinte. Ondanks dat we wisten dat het een latertje zou gaan worden, hadden we gelukkig wel 2 banen die we constant konden gebruiken.

 

Bij zowel de heren als de damesdubbel waren we goed van start gegaan we wisten bij beide dubbels de 1e set naar ons toe te trekken. Helaas waren zowel de herendubbel en damesdubbel in 3 sets verloren. Laura en Jinte hadden zelfs nog een paar match points in de 3e set, maar helaas werd deze 3e set net met 23-25 verloren.

 

Daarna kwamen er 4 enkelpartijen, waarbij Erik als eerste op de baan mocht. Erik heeft heel hard gestreden en zijn uiterste best gedaan, maar zijn tegenstander wist deze wedstrijd in twee sets naar zich toe te trekken. Nadat Erik de aftrap had gedaan met zijn enkelpartij mocht Jinte de baan op voor haar enkelpartij. Dit was een heel zware strijd, maar Jinte bleef vechten en de focus erbij houden. Daarmee wist ze heel knap deze wedstrijd in 3 sets te winnen! Ons 1ste punt was binnen! 😊

 

Na de enkel partij van Jinte mochten Joris en Laura ook gelijk de baan op. De ruimte was er dus we dachten waarom niet. Joris had in zijn wedstrijd even een moeilijke start, het leek er even op of hij was vergeten dat hij moest enkelen en verloor de set ruim met 21 – 7. Gelukkig herpakte hij zich in de 2e set en wist deze te winnen. Helaas had hij al zijn kruit verschoten en kon daardoor de 3e set niet naar zich toehalen. De enkelpartij van Laura lag redelijk dicht bij elkaar en werden lange rally’s gespeeld en erg veel de lijnen opgezocht. Hierdoor waren er af en toe discussiepunten of de shuttle nu echt in of uit viel. De teller was ook niet zeker van haar zaak en maakte vreemde beslissingen. Uiteindelijk trok de tegenstander aan het lange eind en verloor Laura haar enkelpartij in 2 sets.

 

Omdat we toch twee banen ter beschikking hadden en omdat het laat werd hebben we de mixen ook tegelijk gespeeld. Je kon daar in merken dat de tegenstanders al langer samen spelen, dan dat wij dat deden. Dat was vooral in de mix duidelijk geworden. Jinte en Erik verloren uiteindelijke hun mix in 2 sets, maar Joris en Laura maakte er nog een 3e set van door de 2e set met 20-22 te stelen. Helaas herpakte de tegenstander zich weer en wist alsnog ruim de partij in de 3e set te winnen.

 

Uiteindelijk hebben we deze wedstrijd met 7-1 verloren. Gelukkig was afgelopen zaterdag Jinte onze heldin en heeft ze gezorgd dat we niet met 8-0 naar huis moesten gaan! We zijn ook Erik heel erg dankbaar dat hij deze uitwedstrijd bij ons wilde invallen. Uiteindelijk moesten we nog wel even wat eten dus hebben we de zaterdag nog even afgesloten met eten afsloten bij De MC Donalds.

 

Door: Joris de Wildt