Smashing speelt gelijk tegen Hoornse BV en eindigt negende in de Eredivisie

Gepubliceerd op 13 februari 2022 om 20:00

Dit weekend was het laatste weekend van de competitie in de handhavingspoule van de Eredivisie. Deze wedstrijd was erg spannend, aangezien kans op directe handhaving op het spel stond. Met een 5-3 winst zou Smashing sowieso geen promotie-/degradatiewedstrijden hoeven te spelen.

Met het aanwezige publiek zou het een leuke avond worden! Als eerst mochten Yannic en Brandon het opnemen tegen Dave Veerman en Joey Muns. De eerste set begonnen de heren goed, maar aan het einde sloeg het om en wisten de heren uit Hoorn te winnen. De tweede set wisten de heren van Smashing goed stand te houden en zij sleepten deze binnen. In de derde set keken Yannic en Brandon tegen een 20-17 achterstand aan. Maar onze heren gaven niet zomaar op, en wisten uiteindelijk de winst van de eerste wedstrijd vast te stellen.

Ook Lieke en Ella hadden een goede start tegen Iris Tabeling en Jessica Ottenhoff. Ze wisten goed stand te houden tegen dit sterke dubbel, maar moesten toch buigen in de eerste set. In de tweede set wisten de Wijchense dames goed mee te komen. Helaas lukte het na de 11 niet meer en werd de partij door Hoornse gemakkelijk binnen gesleept.

Vervolgens nam Teun het op tegen Thomas Sibbald. Teun had een vliegende start en pakte dan ook de eerste set. Vervolgens keek hij tegen een te grote afstand aan in de tweede set en moest deze verloren laten gaan. In de derde set speelde Thomas toch net wat slimmer en moest Teun de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Invalster Kim trad aan tegen Mireille van Daal. Kim speelde een goede eerste set, maar Mireille bleek toch net een tandje te sterk. Kim begon in de tweede set nóg beter te spelen en wist Mireille het erg lastig te maken. Uiteindelijk trok Mireille de partij toch naar zich toe.

Vervolgens mocht Yannic singelen tegen Joey. De strijd ging wederom gelijk op en na een spannend slot in de eerste set trok Joey deze net naar zich toe. De tweede set ging Yannic voortvarend van start en maakte dit ook goed af. De derde set ging gelijk op, maar Yannic speelde erg goed en pakte het tweede punt voor Smashing. Lieke was standvastig en wist gemakkelijk van Simone Hermsen te winnen. Om de 5-3 winst te behalen moesten de laatste twee mixen door Smashing gewonnen worden.

Brandon en Kim speelden tegen Dave en Jessica. Het duo van Smashing begon sterk en met ook wat foutjes van de tegenstander wonnen ze de eerste set. De tweede set kwamen Dave en Jessica beter in hun spel en kwamen Brandon en Kim op een achterstand te staan en moesten deze set aan zich voorbij laten gaan. Helaas konden de spelers van Smashing het tij niet keren en wisten de spelers van Hoornse BV deze mix te winnen. Als laatste speelde Teun en Ella tegen Iris en Thomas. Teun en Ella begonnen erg goed en pakten vrij gemakkelijk de eerste set. De tweede set ging wat meer gelijk op, maar met sterk spel van Teun en Ella pakten ze ook deze set.

Eindstand: 4-4, een prima prestatie, maar helaas net niet genoeg voor een 8e plek. Eind april zijn de promotie-/degradatiewedstrijden. Het is nog even afwachten of en tegen wie deze gespeeld gaan worden, maar we gaan er natuurlijk zeker voor strijden!

Als laatste bedankt aan onze trouwe supporters die dit jaar veel vanuit huis hebben moeten kijken! Maar toen het weer kon, waren jullie ook weer gezellig in de zaal aanwezig, ontzettend leuk!

Door: Maureen Zewald