Wedstrijdverslag dubbelweekend BC Smashing 2

Gepubliceerd op 12 oktober 2021 om 15:22

Dit weekend stond er een dubbelweekend op de planning voor team 2. Op zaterdag was het tijd voor de derby van dit seizoen: we mochten het opnemen tegen BC Mariken 1, met oude bekenden; onder andere voormalig clublid en eredivisionist Stephan van Houtem en onze oud-trainer/coach Paul Vennekens, nu hoofdtrainer bij BC Mariken. Tijd om te laten zien wat we waard zijn!

De zaal was al helemaal opgebouwd voor de thuiswedstrijd van team 1 later die dag dus wij konden aantreden in een mooie arena: dank Huub en Paul voor jullie inspanningen! Onder toeziend oog van een groter dan gebruikelijk publiek begonnen we de beide dubbels: de damesdubbel werd solide binnengehaald door Demi en Eveline, de herendubbel op de baan ernaast werd zwaarder bevochten.

In drie spannende sets met mooie rally’s tegen Pepijn de Lange en Stephan van Houtem wisten onze heren Luuk en Alex de wedstrijd naar zich toe te trekken en een 2-0 op het scorebord te noteren! Hierna was het tijd voor de damessingels, zowel Demi als Eveline pakten vanaf het begin de leiding en beide singels werden in 2 sets gewonnen. Tussenstand: 4-0.

Nu waren onze heren aan de beurt… Dirk mocht het opnemen tegen goede bekende Pepijn: de eerste helft van de wedstrijd kende veel lange rally’s, iets wat we gewend zijn van beide heren, en even leek het een uitputtingsslag te gaan worden. Gelukkig wist Dirk een goede voorsprong op te bouwen en won, ondanks een goede comeback van Pepijn, de eerste set. De tweede set was minder spannend en werd overtuigend binnengehaald door Dirk! Luuk’s tegenstander was Roy Rouwhorst, ook een geduchte opponent. Deze twee technisch zeer goede spelers zorgden voor veel spannende rally’s waar de punten vaak verdeeld werden, waardoor het op een beslissende derde set aankwam. Helaas trok Luuk aan het kortste eind en werd de wedstrijd gewonnen door Roy die hiermee het eerste punt voor BC Mariken maakte.

Met een score van 5-1 konden beide gemengddubbels van start gaan. Demi voltooide haar perfecte streak van de zaterdag door met Alex in 2 sets te winnen van Stephan en Helena. Dirk en Eveline hadden een zwaardere kluif aan hun tegenstanders en pakten wel de eerste set, maar verloren helaas de tweede en derde set door een combinatie van (onnodige) fouten en steeds sterker spelende tegenstanders. Hiermee werd de eindstand op het scorebord 6-2 in het voordeel van team 2, een score waar we zeer tevreden over zijn!

Veel dank ook naar iedereen die naar deze wedstrijd is komen kijken voor de support en special thanks to de spelers/invallers van team 1 (Brandon, Lieke, Timo, en Ella) en onze trouwe supporter Peter Lensselink: bedankt voor het lijnen! En natuurlijk Ben Maes voor je aanwezigheid als onze coach!

Veel tijd om uit te rusten was er niet dit weekend, na de wedstrijd van zaterdagmiddag en een diner van de plaatselijke cafetaria was het tijd om de spelers van team 1 aan te moedigen en na een korte nachtrust konden we zondagochtend op weg naar het zuiden van het land om een uitwedstrijd tegen Roosterse BC 2 te spelen. Zou het vandaag weer lukken zo’n mooie score neer te zetten voor team 2?

Net zoals de dag ervoor werd de damesdubbel in 2 sets beslist en pakten Demi en Eveline de winst. Ook nu was het een mooie herendubbel die spannend bleef tot het einde en met twee keer verlenging werd gewonnen door Luuk en Alex. Met opnieuw een fijne 2 punten voorsprong begonnen we aan de singels.

Demi kende wat opstartproblemen maar wist het tij gelukkig goed te keren en won overtuigend de tweede en derde set van Rachelle Lemmens. Dirk had minder moeite met zijn tegenstander Sander Prenen en zette een goede wedstrijd neer waarin zijn winst niet in gevaar is geweest. Ook Eveline speelde een degelijke wedstrijd tegen Elcke Vievermans en pakte in 2 sets de winst. Tussenstand 0-5! De laatste singel werd gespeeld door Luuk die het opnam tegen Atreya Viswanathan: in een zwaar bevochten eerste set verloor Luuk nipt in de verlenging en ondanks een hele goede eindsprint van Luuk in de tweede set kon hij zijn achterstand net niet meer goedmaken waardoor het eerste punt voor Roosterse een feit was.

De laatste wedstrijden van het weekend konden van start: beide eerste sets van de gemengddubbels werden binnengesleept door het team van Roosterse maar de koppels van Smashing 2 knokte zich terug waardoor beide wedstrijden in 3 games beslist gingen worden. Helaas moesten we onze meerdere erkennen in de gemengddubbels van Roosterse BC en beide wedstrijden werden nipt gewonnen door de thuisploeg. Eindstand Roosterse BC 2 – Smashing 2: 3-5.

In totaal dus een nette 11 punten binnengehaald door team 2 dit weekend waardoor we met een positief gevoel een korte break van de competitie in gaan!

Door: Eveline Kersten